Mε το απόλυτο της συγκομιδής Άγιαξ και Λίβερπουλ

Άγιαξ και Λίβερπουλ βρίσκονται από χθες σε ένα ιδιαίτερο «κλαμπ» εννέα -πλέον- ομάδων που κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη φάση των ομίλων του Champions League με το απόλυτο της συγκομιδής, πανηγυρίζοντας μόνο νίκες στα παιχνίδια που έδωσαν.

Οι Ολλανδοί τα κατάφεραν απέναντι σε Ντόρτμουντ, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπεσίκτας, ενώ οι Άγγλοι κόντρα σε Μίλαν, Πόρτο και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι προηγούμενες επτά ομάδες:

Μίλαν (1992/93) - Η Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο νίκησε Γκέτεμποργκ,

Πόρτο και Αϊντχόφεν, ενώ έφτασε στον τελικό, χάνοντας 1-0 από την Μαρσέιγ στο Μόναχο.

Παρί Σεν Ζερμέν (1994/95) - Η Παρί Σεν Ζερμέν του Λουίς Φερναντέζ νίκησε Μπάγερν, Σπαρτάκ Μόσχας και Ντιναμό Κιέβου. Αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μίλαν.

Σπαρτάκ Μόσχας (1995/96) - Η Σπαρτάκ νίκησε Μπλάκμπερν, Λέγκια Βαρσοβίας και Ρόζενμποργκ. Η Ναντ απέκλεισε την ομάδα του Όλεγκ Ρομάντσεφ στα προημιτελικά.

Μπαρτσελόνα (2002/03) - Οι Καταλανοί του Λουίς Φαν Γκάαλ νίκησαν Μπριζ, Γαλατασαράι και Λοκομοτίβ Μόσχας. Αποκλείστηκαν στα προημιτελικά από την Γιουβέντους.

Ρεάλ Μαδρίτης (2011/12) - Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο νίκησαν Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Άγιαξ και Λιόν. Αποκλείστηκαν από την Μπάγερν στα πέναλτι, στα ημιτελικά.

Ρεάλ Μαδρίτης (2014/15)- Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 10η φορά το 2014, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, νικώντας Βασιλεία, Λουντογκόρετς και Σάλκε. Πάλεψε μέχρι τους ημιτελικούς, όπου αποκλείστηκε από την Γιουβέντους.

Μπάγερν Μονάχου (2019/20) - Η Μπάγερν νίκησε Ερυθρό Αστέρα, Τόττεναμ και Ολυμπιακό. Έγραψε ιστορία ως η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο αφού πήρε την νίκη και στα έξι παιχνίδια των ομίλων.

ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα