MED7: Σκληρή στάση Μακρόν κατά Τουρκίας πίσω από κλειστές πόρτες

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανούελ Μακρόν, προέβη σε πολύ ενθαρρυντικές δημόσιες δηλώσεις υποστήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταδίκης των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στην Τουρκία εμφανίστηκε και κατά την διάρκεια της Συνόδου επτά των ηγετών του Νότου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έναρξη της Συνόδου, πρώτος έλαβε τον λόγο ο Έλληνας Πρωθυπουργός,

Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας, σημείωσε την ανάγκη όπως τοποθετηθεί πρώτος ο Νίκος Αναστασιάδης για τα όσα πολύ σοβαρά τεκταίνονται στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, το λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αφού ενημέρωσε για την κλιμακούμενη παραβατικότητα και παρανομία της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, υποστήριξε ότι η Άγκυρα, δεν καταλαβαίνει από προειδοποιήσεις και ότι πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, πέραν από την αλληλεγγύη που εξέφρασαν όλοι οι ηγέτες, ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός με την στάση της Τουρκίας, τοποθετούμενος στην ουσία του θέματος και αφήνοντας να εννοηθεί, ότι η Ε.Ε, δεν έχει άλλο δρόμο από αυτό της λήψης συγκεκριμένων μέτρων.

Η στάση αυτή του Ε. Μακρόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, άφησε πολύ ικανοποιημένο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη καθώς η Γαλλία αποτελεί τον έναν από τους δυο κυριότερους πυλώνες της Ε.Ε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μακρόν δεν περιορίστηκε στην κλειστή συζήτηση αλλά ήταν αυτός που ξεχώρισε στην δημόσια τοποθέτησή του, λέγοντας χωρίς περιστροφές ότι αν η Τουρκία συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητές της, τότε απαιτείται και η λήψη μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα