M. Κυπριανού: Είναι αναμφίβολα μια δυσάρεστη κατάσταση

Με 47 στελέχη λιγότερα συνεχίζει την πορεία του το ΔΗΚΟ, στον απόηχο του αποτελέσματος των Προεδρικών Εκλογών.

25 διαγραφές και αποβολές, 9 στελέχη, τα οποία έθεσαν εαυτόν εκτός κόμματος, μία εξάμηνη αποβολή και 12 παραιτήσεις, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των εσωτερικών κραδασμών, που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Χθες το απόγευμα το Πειθαρχικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε το έργο του.

Ενώπιον του είχαν παραπεμφθεί στελέχη του κόμματος, που κατηγορούνται για αντικομματική συμπεριφορά και υπονόμευση της υποψηφιότητας

του Νικόλα Παπαδόπουλου στις Προεδρικές Εκλογές.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να αποβληθούν από το ΔΗΚΟ οι: Γιώργος Χατζηγιάννης, Μιχάλης Μιχαήλ, Κώστας Κωνσταντίνου, Κυριάκος Αντωνιάδης, Αιμιλία Ποΐζη, Σώτος Σιάλαρος, Αντώνης Σιαμαήλας και Σωτήρης Λάμνισος.

Εξάλλου τα στελέχη Νεκταρία Χαραλάμπους, Κώστας Κάσινος, Μαρίνος Κάσινος και Ευαγγελία Παρασκευά αρνήθηκαν να απαντήσουν στις καταγγελίες ως εκ τούτου διαγράφονται αυτόματα από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Για τον Χρίστο Χρίστου αναφέρεται πως δεν στοιχειοθετήθηκε καμία καταγγελία εναντίον του, ως εκ τούτου παραμένει στις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος και διατηρεί τα κομματικά του αξιώματα.

Έχει λήξει η διαδικασία δήλωσε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει, ακόμα, η δυνατότητα για προσφυγή σε δευτεροβάθμιο όργανο.

Είναι αναμφίβολα μια δυσάρεστη κατάσταση, είπε, κι εγώ προσωπικά, πρόσθεσε, σαν θέμα αρχής είμαι πάντα επιφυλακτικός όσον αφορά τις διαγραφές.

Υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες με στοιχεία, οι οποίες έπρεπε, με βάση το καταστατικό, ανέφερε, να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο, πιστεύω, είπε, ότι μπορούσε να αξιοποιήσει το εύρος των ποινών, που του προσφέρει το καταστατικό.

Το θέμα της «εσχάτης των ποινών», που είναι η διαγραφή, δήλωσε, έπρεπε να ασκηθεί με φειδώ και σε ακραίες περιπτώσεις, διευκρινίζοντας ότι άλλο είναι η προσωπική πολιτική προσέγγιση και άλλο η εφαρμογή του καταστατικού.

Ζήτημα ημερών εκτιμάται ότι είναι η απάντηση του τέως Προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν, ο οποίος αναμένεται να ν’ ασκήσει κριτική στις αποφάσεις, που λήφθηκαν και να προχωρήσει σε καταγγελίες σε βάρος της ηγεσίας του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα