M. Δημητριάδης: Ο φιλοτελισμός είναι πολύπλευρος πολιτισμός

Ο φιλοτελισμός είναι πολύπλευρος πολιτισμός, ο οποίος προάγει την ειρήνη και φέρνει κοντά τους ανθρώπους, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης σε εκδήλωση τιμής μελών της Κυπριακής Φιλοτελικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Υπουργός ανέφερε ότι η μελέτη των γραμματοσήμων αποτελεί μια ανεξάντλητη πηγή ιστορικών πληροφοριών, αλλά και μια αισθητική απόλαυση, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι φιλοτελιστές. "Γιατί, ασφαλώς, τα γραμματόσημα δεν είναι απλώς χρηματικά αντίτιμα που μας εξυπηρετούν για τις ταχυδρομικές αποστολές. Είναι

αποτυπώματα της ζωής".

Η φύση, η πολιτιστική κληρονομιά, η σύγχρονη δημιουργία, οι προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή του τόπου, τα σημαντικά γεγονότα είναι μερικά από τα κυριότερα θέματα που κοσμούν τις βραβευμένες συλλογές των Κυπρίων και ξένων φιλοτελιστών, συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η κυπριακή πολιτεία και κοινωνία οφείλουν ένα μεγάλο εύγε στην Κυπριακή Φιλοτελική Εταιρεία, η οποία από το 1959, δραστηριοποιείται και συνεισφέρει με αδιάλειπτο τρόπο στον τομέα της πνευματικής καλλιέργειας και της προώθησης του πολιτισμού της χώρας μας.

Έδωσε επίσης θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Εταιρείας για τις διακρίσεις που κέρδισαν στο εξωτερικό και στον Πρόεδρο της Εταιρείας, για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει για προώθηση του φιλοτελισμού.

Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο την Κυπριακή Φιλοτεχνική Εταιρεία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα