Κύπρος-Γιβραλτάρ 3-1: Η πρώτη μας νίκη στον όμιλο!

Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 πέτυχε σήμερα η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών με αντίπαλο το Γιβραλτάρ στο ΓΣΠ, με 3-1, για την 4η αγωνιστική της προκριματικής φάσης. Οι Λαίφης (29'), Πιέρος Σωτηρίου (65) και Σιέλης (87') οι σκόρερ για την Εθνική μας. Ο Κασκιάρο το γκολ για το Γιβραλτάρ στο 51' του αγώνα. Με δέκα παίκτες τελείωσε το Γιβραλτάρ τον αγώνα, λόγω αποβολής του Ολιβέρο στο 80'.

Παρ' όλα αυτά η εθνική μας χρειάζεται βελτίωση, δεν είναι ψέμα

να πούμε ότι προβλημάτισε με την εμφάνιση της, σε μεγάλα διαστήματα, με αρκετούς ποδοσφαιριστές να μένουν πίσω σε απόδοση.

Εικόνα αγώνα

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις πήγε η Εθνική μας ομάδα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Λαίφη να στέλνει για πρώτη φορά με το εθνόσημο στο στήθος τη μπάλα στα δίχτυα. Η Κύπρος, ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι της, μπήκε αποφασισμένη στον αγώνα και μάλιστα στο 3ο λεπτό, ο Πιέρος Σωτηρίου σε τετ α τετ με τον Ιμπραχίμ, αστόχησε, ενώ μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τη φάση.

Η Κύπρος είχε την κατοχή, έλεγχε τον αγώνα αλλά στη συνέχεια του παιχνιδιού, αυτό που τους έλειπε ήταν οι τελικές προσπάθειες. Στο 23ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία μετά από σέντρα από τον Τσιπολίνα, ο Κασκιάνο την κεφαλιά, η μπάλα πήγε πάνω από την εστία του Παναγή.

Ο Λαίφης έσπασε το ρόδι για την Εθνική μας ομάδα, βρίσκοντας στο 29΄ δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστοφή, η μπάλα βρήκε σε αμυντικούς, έφτασε στον Λαΐφη, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, μία θετική εξέλιξη για την ομάδα μας. Στο 38’ μετά από ατομική ενέργεια του Χριστοφή και δυνατό σουτ η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Κακό ξεκίνημα είχαμε στην επανάληψη με το συγκρότημα μας να μπαίνει κάπως μουδιασμένα στο παιχνίδι, με την Εθνική μας να το πληρώνει αφού στο 51’ ήρθε και η ισοφάριση. Μετά από αδράνεια στην αμυντική μας γραμμή, το Γιβραλτάρ ισοφάρισε με τον Κασκιάρο με κοντινή κεφαλιά.

Στο 55’ ο Δημητρίου επιχείρησε μακρινό σου, το οποίο απέκρουσε ο Ιμπραχίμ, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Χαραλάμπους έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε αφού ο σκόρερ ήταν οφ σάιντ. Οι διεθνείς μας δεν σταμάτησαν την προσπάθεια και στο 65’ έγινε το 2-1 μετά από σέντρα του Χριστοφή από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Πιέρο Σωτηρίου, με τον επιθετικό του ΑΠΟΕΛ να στέλνει με ωραίο σουτ την μπάλα στα δίκτυα.

Τρία λεπτά πριν συμπληρωθεί το 90άλεπτο ήρθε το τελικό 3-1 από την κεφαλιά του Βαλεντίνου Σιέλη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χαραλαμπίδη. Μέτρια εμφάνιση από την Εθνική μας, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η νίκη ήρθε με χίλια ζόρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα