Στην κορυφή μέσω «Τάσος Μάρκου» και δια ποδός Τσέποβιτς

Ο Χένινγκ Μπεργκ έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Μάρκο Τσέποβιτς και ο τελευταίος τον ευχαρίστησε με «χρυσό» γκολ.

Η Ομόνοια συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κορυφή. Οι πράσινοι κέρδισαν πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 την ΕΝΠ στο Παραλίμνι, ανέβηκαν στο ρετιρέ της βαθμολογίας και περιμένουν το αυριανό αποτέλεσμα του Απόλλωνα για να κάνουν τον απολογισμό της 21ης αγωνιστικής. Ο Τσέποβιτς με κοντινή προβολή στο 80’ άνοιξε λογαριασμό τερμάτων

και παράλληλα υποχρέωσε την ΕΝΠ στην πρώτη της ήττα μέσα στο 2021.

Η εξέλιξη του αγώνα

Καταφανώς ανώτερη ήταν η Ομόνοια στο α΄ημίχρονο. Οι πράσινοι κρατούσαν μπάλα, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως, δεν κατάφεραν να εξαργυρώσουν την υπεροχή τους με κάποιο γκολ.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπερκ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και επιδίωξε το γρήγορο τέρμα απέναντι στη φορμαρισμένη αντίπαλο της προκειμένου να φέρει το ρυθμό στα μέτρα της. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Τιάγκο με τακουνάκι απείλησε την εστία του Γκαντσέφσκι, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι πράσινοι δοκίμασαν με διάφορους τρόπους να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα, αλλά μάταια.

Οι Τιάγκο, Τσέποβιτς και Παπουλής επιχείρησαν με σουτ να νικήσουν τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ενώ ο Σιβού με το κεφάλι.

Η ΕΝΠ από την άλλη κλείστηκε στο μισό γήπεδο, με κοντινές τις γραμμές της και έπαιξε με αντεπιθέσεις. Οι επισκέψεις στην περιοχή του Φαμπιάνο ήταν ελάχιστες και ακίνδυνες.

Με καλή ευκαιρία ξεκινήσε και το β’ ημίχρονο η Ομόνοια, με τον Παπουλή να κάνει το σουτ και τον Γκαντέφσκι να διώχνει δύσκολα.

Η ομάδα της Λευκωσία συνέχισε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης, να γυροφέρνει την μπάλα στην περιοχή της ΕΝΠ, όμως, να αντιμετωπίζει δυσκολίες για να πατήσει περιοχή.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 80 λεπτών αγώνα και με την κατοχή στο 64% υπέρ της Ομόνοιας και τις αποκρούσεις στο 8 (Γκαντέφσκι) - 2 (Φαμπιάνο), οι πράσινοι επιχείρησαν την τελική τους αντεπίθεση και επιβραβεύτηκαν.

Στο 80’ ο Γκόμεθ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βίτορ έκανε την πισινή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσέποβιτς με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 0-1.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι δυο ομάδες έχασαν από μια σπουδαία ευκαιρία. Ο Λοΐζου σημάδεψε το δοκάρι και ο Φαμπιάνο με φοβερή απόκρουση στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων κράτησε το μηδέν και το 1-0 για την Ομόνοια.  
 

Keywords
Τυχαία Θέματα