Υποκλίθηκε στις ΗΠΑ και τώρα… τελικός με Τσεχία για την Εθνική Ελλάδας

Γνωρίζοντας το αποτέλεσμα του Τσεχία - Βραζιλία, η Ελλάδα ήξερε ότι δεν πάλευε για την επιβίωσή της. Ηττήθηκε καθαρά από τις ΗΠΑ και θα παίξει τα ρέστα της για το +12 απέναντι στους Τσέχους που θα την στείλει στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όπως ήρθαν τα πράγματα το μεσημέρι του Σαββάτου, το do-or-die παιχνίδι για την Ελλάδα δεν ήταν αυτό με τις ΗΠΑ
αλλά εκείνο της Δευτέρας (9/9, 11:30) με την Τσεχία. Ίσως να έπαιξε κι αυτή η νίκη των Τσέχων επί της Βραζιλίας τον ρόλο της στην εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, που δεν έκανε καλή εμφάνιση και ηττήθηκε καθαρά από τους Αμερικανούς (69-53) στο Shenzhen Sports Bay Center που γέμισε ασφυκτικά. Καλό πρώτο δεκάλεπτο και στις δύο άκρες του παρκέ, πολύ άσχημο δεύτερο με 3/21 σουτ, η Εθνική δυσκολεύθηκε τρομερά απέναντι στην γεμάτη ενέργεια άμυνα της Team USA.

Μια ομάδα μόνος του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έκανε ό,τι μπορούσε γεμίζοντας τη στατιστική του με εντυπωσιακό τρόπο και χωρίς να πάρει πολλές προσπάθειες, προσπάθησε πολύ ο Κώστας Σλούκας, από εκεί και πέρα όμως δεν υπήρχαν άλλοι διακριθέντες. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς, από την άλλη, πήρε πολλά από τους αναπληρωματικούς του, μοίραζε μπάλες και λεπτά συμμετοχής, έκλεισε τη ρακέτα του για τον Greek Freak, έπαιξε και άμυνες ζώνης και έδειξε ότι το πάθημα στην αναμέτρηση με την Τουρκία έγινε μάθημα για εκείνον και για τους αθλητές του.

Πλέον η Ελλάδα χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον 12 πόντους απέναντι στην Τσεχία, το πρωί της Δευτέρας (9/9 στις 11:30), αλλά και νίκη των Αμερικανών επί της Βραζιλίας ώστε σε τριπλή ισοβαθμία με την Τσεχία και τη Σελεσάο να υπερτερεί και να προκριθεί στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εύκολα ή δύσκολα η Team USA θα λυγίσει τους Βραζιλιάνους, θα είναι τεράστιο πλήγμα για εκείνη να χάσει από βετεράνους του ΝΒΑ που βρίσκονται πλέον εκτός Λίγκας (Βαρεζάο - Μπαρμπόσα) και από τον άγουρο Καμπόκλο, οπότε όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στα χέρια των 12 που φορούν τη γαλανόλευκη φανέλα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων:

Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία τη Δευτέρα (9/9) στις 15:30, ενώ η Ελλάδα θα παίξει με την Τσεχία την ίδια μέρα (9/9) στις 11:30.

Δείτε το LIVE στο SPORTIME. 

Keywords
Τυχαία Θέματα