«Γλυκιά ήττα» και... τελικός για Μπάρτσα, 3-2 η Μπάγερν

Με νίκη αποχαιρέτησε το Τσάμπιονς Λγικ η Μπάγερν

Η Μπαρτσελόνα έβαλε νωρίς-νωρίς τέλος στη σεμνή τελετή με τα γκολ του Νεϊμάρ, εντούτοις η Μπάγερν δεν τα παράτησε και πιέζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πανηγύρισε μία νίκη γοήτρου με 3-2.



O Πεπ Γκουαρδιόλα παραδειγματίστηκε από το λάθος του στο ξεκίνημα της αναμέτρησης του "Καμπ Νόου" και έβαλε τέσσερις αμυντικούς αντί για τρεις, ενώ ο Λουίς Ενρίκε χρησιμοποίησε τους ίδιους ποδοσφαιριστές

παρά το γεγονός ότι ο Ζερεμί Ματιέ είναι πλέον ετοιμοπόλεμος.

Ο Ιβάν Ράκιτιτς νικήθηκε στο τετ α τετ του με τον Μάνουελ Νόιερ στο 5ο λεπτό και ο Μεχντί Μπενατιά έδωσε ενδιαφέρον στο ματς με το γκολ του στο 7' (κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Τσάμπι Αλόνσο).

Η συνέχεια, πάντως, ανήκε στην Μπαρτσελόνα, η οποία ξεπέρασε το αρχικό σοκ, ισοφάρισε στο 15ο λεπτό με πλασέ του Νεϊμάρ προ κενής εστίας, ύστερα από γύρισμα του Λουίς Σουάρες και ανέτρεψε τα δεδομένα με σουτ του ίδιου παίκτη (μετά από νέα ασίστ του Ουρουγουανού) στο 29ο.

Στο ενδιάμεσο, ο Τόμας Μίλερ είχε απειλήσει με κεφαλιά (19'), ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με σουτ (27') και ο Λιονέλ Μέσι με σουτ (28'), σε ένα εκρηκτικό ημίωρο με τρομερό ρυθμό, τρία γκολ και πολλές ευκαιρίες.

Η Μπάγερν κατέγραψε δύο πολύ καλές στιγμές, στο 38' με τον Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και κυρίως στο 40' με τον Λεβαντόβσκι, αλλά το 1-2 παρέμεινε και, βέβαια, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Ενρίκε έβγαλε τον Σουάρες, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και πέρασε τον Πέδρο, εν αντιθέσει με τον Γκουαρδιόλα που φυσικά δεν διέθετε το ίδιο βάθος στον πάγκο (σ.σ. μόνο ο Μάριο Γκέτσε είναι παίκτης τέτοιου επιπέδου).

Μία υπέροχη ατομική ενέργεια του Λεβαντόβσκι στο 59ο λεπτό ("χόρεψε" τον Χαβιέρ Μαστσεράνο και πλάσαρε ιδανικά από το ημικύκλιο) έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα και η βαυαρική ομάδα συνέχισε να πιέζει παρά το γεγονός ότι τα πάντα είχαν κριθεί.

Η Μπαρτσελόνα έριξε τους διακόπτες από το ημίωρο, με συνέπεια η Μπάγερν να κυριαρχήσει στα υπόλοιπα 2/3 της αναμέτρησης, να ανατρέψει τα δεδομένα με υπέροχο πλασέ του Μίλερ στο 74' και να πιέσει για ακόμα ένα γκολ στο τελευταίο τέταρτο.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα μεταξύ Μπάγερν και Μπάρτσελόνα για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Keywords
Τυχαία Θέματα