Έσπασε την κατάρα - Κυπελλούχος μετά από 30 χρόνια η ΑΕΛ!

Έσπασε την κατάρα! Η ΑΕΛ είναι η νέα κυπελλούχος Κύπρου για τη σεζόν 2018-2019, επικρατώντας με 2-0 του ΑΠΟΕΛ και κατέκτησε το έβδομο κύπελλο της ιστορίας της!

Αντίθετα ο ΑΠΟΕΛ έχασε την ευκαιρία πάρει το κύπελλο μετά το 2015 και να κάνει το νταμπλ για να κλείσει ιδανικά

τη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΛ πήρε τη νίκη με γκολ του Ντόσα Τζούνιορ στο 10' και με γκολ του Αντάμοβιτς στο 65'.

Ο αγώνας ξεκίνησε κάπως νευρικά για τις δύο ομάδες αλλά με την ΑΕΛ να σκοράρει ουσιαστικά στην πρώτη της ευκαιρία με τον Ντόσα Τζούνιορ στο 10' λεπτό. Ο αμυντικός της ΑΕΛ έκανε την καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ντα Σίλβα και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Στο 35' ο ΑΛ Τάμαρι με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι για ελάχιστα εκατοστά δεν βρήκε δίχτυα και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Ιορδανός βρέθηκε κοντά σε ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν και κοντά στην ισοφάριση του αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου(45+5) η ΑΕΛ έχασε τεράστια ευκαιρία με το Μακρή να χάνει σίγουρο γκολ και την ευκαιρία να κάνει το 2-0 για την ομάδα του.Ένα αρκετά καλό παιχνίδι έγινε στο πρώτο ημίχρονο ειδικά μετά το πρώτο εικοσάλεπτο με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλές διακοπές στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να κόβεται συνεχώς ο ρυθμός του αγώνα.Στο 60΄λεπτό ο ΑΠΟΕΛ με τον Ντε βινσέντι από πολύ κοντά έκανε το πλασέ στέλοντας την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βάτερμαν. Πέντε λεπτά αργότερα κόντρα στη ροή του αγώνα η ΑΕΛ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Αντάμοβιτς μετά από τραγικό λάθος του Πραξιτέλη Βούρου.Ο αμυντικός του ΑΠΟΕΛ πάσαρε αδύναμα στο Βάτερμαν με τον Μακρή να διεκδικεί τη μπάλα και τον Αντάμοβιτς να εκμεταλλέυεται το απίστευτο λάθος του Βούρου και να σημειώνει το 2-0 για την ομάδα του.

Η συνέχεια του αγώνα συνεχίστηκε με αρκετές μονομαχίες, πολλά φάουλ και νεύρα από την πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων με το παιχνίδι να διακόπτεται συνεχώς.Ο Ντόσα Τζούνιορ στο 84' λεπτό έχασε την ευκαιρία πάλι με κεφαλιά να σκοράρει το δεύτερο του γκολ και το τρίτο για την ομάδα του και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στον τελικό.Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ ανέβασε το ρυθμό της και προσπάθησε να βάλει και τρίτο γκολ, με το Χουράδο να έχει ένα καλό σουτ αλλά να περνάει έξω.Αντίθετα ο ΑΠΟΕΛ αναλώθηκε σε ανούσια κατοχή παίζοντας με αρκετές σέντρες που καθάριζαν εύκολα οι παίκτες της ΑΕΛ.

Το σκορ δεν άλλαξε με τον ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να μετουσιώσει τις ευκαιρίες του σε γκολ και έτσι η ΑΕΛ πήρε δίκαια το κύπελλο μετά από έξι συνεχόμενους χαμένους τελικούς.

Παρακολουθήστε το live του τελικού:

Keywords
Τυχαία Θέματα