Μόνη στην Κορυφή, με Φλοριάν Τολμές!

Η ΑΕΚ απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής με 22 βαθμούς , αφού εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες της Ανόρθωσης στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Τέταρτη σερί νίκη. Αυτή τη φορά επι της Αλκής , με 0-1 στο στάδιο Αμμόχωστος.

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες για την ΑΕΚ στο Ά μέρος , με χαμένο πέναλτι του Ακοράν στο 35. Η Αλκή ήταν ακίνδυνη και αμυνόταν. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου 45 λεπτού.

Για ακόμη μια φορά όμως για την ΑΕΚ καθάρισε ο Φλοριάν Τολμές με δυνατό σουτ στο 68 και έδωσε την νίκη στην ομάδα της Λάρνακας. Ο επιθετικός της ΑΕΚ έφτασε τα δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και συνεχίζει ακάθεκτος

Δίκαιη νίκη, σπουδαία εμφάνιση, όμως η ΑΕΚ κινδύνευσε από την Αλκή που προσπάθησε να αντιδράσει , με τον Πάμπλο να κάνει σωτήριες αποκρούσεις

Το παιχνίδι

Στο 19’ η ΑΕΚ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 19΄όταν ο Φλοριάν έκανε το σουτ άουτ. Στο 31’ ο Ακοράν έκανε το σουτ απέναντι στον Πάρντο άουτ. Στο 38 η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ντιακιτέ. Το χέρι του αμυντικού της Αλκής ήταν κοντά στο σώμα του και η μπάλα χτύπησε στον αγκώνα και ήταν λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου. Στο 39’ ο Λαρενα έκανε το σουτ άουτ. Στο 41 ο Χέφελ έκανε το σουτ και απέκρουσε ασταθώς ο Πάρντο και ο Φλοριάν έκανε το σουτ άουτ. Στο 43΄ ο Φλοριάν έκανε το σουτ απέκρουσε ασταθώς ο Πάρντο κι η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

Mε την έναρξη της επανάληψης στο 56 Ο Φλοριάν έκανε το σουτ στο κάθετο δοκάρι. Στο 57 ο Χέφελ έκανε το σουτ άουτ. Η πρώτη ευκαιρία για την Αλκή έγινε στο 65 όταν ο Πάρπας έκανε την κεφαλιά άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βασίλεφ έκανε την κεφαλιά άουτ.

Η πίεση έφερε το γκολ

Η ΑΕΚ στο 68 κατάφερε να βρεί τον δρόμο προς τα δίκτυα , όταν ο Φλοριάν Τολμές με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1. Η Αλκή προσπάθησε να αντιδράσει όταν ο Ντιακιτέ στο 73 έκανε την κεφαλιά , όμως απέκρουσε ο Πάμπλο, ό οποίος στο 80 έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Βασίλεφ . Στο 84 ο Φλοριάν έκανε το πλασέ και απέκρουσε ο Πάρντο. Στο 86 ο Μοίσοφ έκτέλεσε το φάουλ όμως απέκρουσε ο Πάρντο. Η Αλκή έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις όταν ο Σεμέδο έκανε το σουτ, δίπλα απο το κάθετο δοκάρι.

ΑΛΚΗ : Πάρντο, Λοϊζίδης, Χαρή, Πάρπας, Ντιακιτέ, Ντικρουζά, Ντουβεντρού (87΄ Αβραάμ), Σεμέδο, Χαραλάμπους (75΄ Ενγκομό), Βασίλιεφ, Φαμπρίτσιο (59΄ Μπιλάλ)

ΑΕΚ : Πάμπλο, Νέλσον, Αντωνιάδης, Καταλά, Μοϊσόφ, Λαμπάν, Λαρένα, Χέφελ (81΄ Κάσες), Ακοράν (71΄ Μαλόκου), Τέτε (85΄ Εγγλέζου), Φλοριάν

Κίτρινες : Ντιακιτέ, Πάρπας/ Αντωνιάδης

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Αλκή-ΑΕΚ στο στάδιο Αμμόχωστος

Keywords
Τυχαία Θέματα