League Cup: Ματσάρα και πρόκριση στα πέναλτι για τη Λίβερπουλ (Αποτελέσματα)

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που έσπασαν καρδιές στο "Άνφιλντ" και το οποίο οδηγήθηκε στα πέναλτι μετά από το 3-3 στην κανονική διάρκειά του, η Λίβερπουλ έριξε στο καναβάτσο με 5-4 στη ρωσική ρουλέτα την Λέστερ και πανηγύρισε την πρόκρισή της στις 4 κορυφαίες ομάδες του League Cup.

Θέση στα ημιτελικά της τρίτης τη τάξει ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στο Νησί πήραν και οι Τσέλσι και Τότεναμ, με τους μπλε να ρίχνουν στο καναβάτσο την Μπρέντφορντ, επικρατώντας 2-0 εκτός έδρας, με δύο γκολ

στο τελευταίο δεκάλεπτο, και τα σπιρούνια να υποτάσσουν με 2-1 την Γουέστ Χαμ, σε ένα ματς που όλη η ιστορία του γράφτηκε μέσα σε έξι λεπτά στο πρώτο μέρος, αφού από το 29' μέχρι το 34' σημειώθηκαν και τα τρία γκολ.

Απίστευτο ματς στο Άνφιλντ, η μπίλια κάθησε στο κόκκινο

Στο Άνφιλντ, η Λέστερ -που παρατάχτηκε με πολλούς από τους λεγόμενους βασικούς- μπήκε με το πόδι στο γκάζι και πριν καλά καλά καταλάβει η Λίβερπουλ τι γινόταν βρέθηκε με δύο γκολ στην πλάτη. "Υπεύθυνος" ο Τζέιμι Βάρντι, με τον δεινό Άγγλο σκόρερ να αξιοποιεί στο 9ο λεπτό την ασίστ του Μάντισον και στο 13ο του Ντάκα, για να νικήσει με άπιαστα σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Κέλεχερ και να γράψει το 2-0 για την ομάδα του Ρότζερς.

Η απάντηση για την Λίβερπουλ ήρθε στο 19ο λεπτό σε μία φάση που άρχισε από σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, με τον Νέκο Γουίλιαμς να τροφοδοτεί με κεφαλιά τον Φιρμίνο και τον Βραζιλιάνο να στρώνει στον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν που νίκησε με δυνατό σουτ τον Σμάιχελ για να μειώσει σε 2-1, με το πρώτο του γκολ με την κόκκινη φανέλα μετά τον Μάιο του 2021.

Οι αλεπούδες είχαν όμως και άλλους άσους στο μανίκι και έναν τον έβγαλαν στο 33', με τον Μάντισον να εξαπολύει μία ρουκέτα εκτός περιοχής και να κεραυνοβολεί τον Κέλεχερ για το 1-3, με τον Βάρντι να αγγίζει το 1-4 και το χατ-τρικ πέντε λεπτά αργότερα αλλά το διαγώνιο πλασέ του να σταματάει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού της εστίας των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος η Λέστερ φλέρταρε ξανά με το τέταρτο γκολ στο 52' όμως ο Κέλεχερ απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Ντούσμπερι-Χολ στο τετ α τετ που είχαν οι δυο τους, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να ανεβάζει στροφές μετά το 60' και να μειώνει σε 2-3 στο 68ο λεπτό.

Τότε που ο Φιρμίνο πίεσε και έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή των αλεπούδων, με τον Τσιμίκα να βρίσκει με υπέροχη κάθετη πάσα τον Ζότα και τον Πορτογάλο να νικάει με εξαιρετικό αριστερό σουτ τον Σμάιχελ.

Αυτό ήταν το έκτο ματς στα οκτώ τελευταία του με την Λίβερπουλ που ο Ζότα βρήκε δίχτυα, με τον Πορτογάλο να έχει μάλιστα στο 83' να κάνει και το 3-3 όταν βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι μετά από σουτ του Κεϊτά, με τον Σμάιχελ να αποκρούει όμως ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Οι κόκκινοι δεν τα παράτησαν όμως και για μία ακόμα φορά επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο τους, λυτρώθηκαν στο φινάλε, με τον Μιναμίνο να κατεβάζει υπέροχα την μπάλα με το στήθος μέσα στην περιοχή μετά από σέντρα του Μίλνερ από τα δεξιά και να νικάει τον Σμάιχελ με διαγώνιο σουτ, για να γράψει το 3-3 μέσα σε αποθέωση και να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (46' Ζότα), Κουμετιό (46' Κονατέ), Γκόμεζ, Τσιμίκας (80' Μπεκ), Μόρτον (46' Μίλνερ), Χέντερσον (59' Κεϊτά), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Γουίλιαμς, Μιναμίνο, Φιρμίνο

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Ρικάρντο (42' Ολμπράιτον), Εντιντί, Σογιουντσού (60' Βέστεγκααρντ), Τόμας, Τίλεμανς, Σουμαρέ, Ντούσμπερι-Χολ (60' Μπέρτραντ), Μάντισον, Ντάκα (56' Ιχεανάτσο), Βάρντι

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ντόχερτι, Σάντσες, Ντάιερ, Ντέιβις, Ρεγκιλόν, Σκιπ (77' Άλι), Χόιμπιεργκ, Μόουρα (61' Γουίνκς), Μπέρχβαϊν (60' Σον), Κέιν

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Άσμπι, Τζόνσον, Ντόουσον, Ντιόπ, Μαζουακού, Ράις, Σούτσεκ, Λαντσίνι (68' Φορνάλς), Βλάσιτς (68' Μπενραχμά), Μπόουεν

Στο έτερο ματς που έλαβε χώρα στο Λονδίνο το βράδυ της Τετάρτης, η Τσέλσι των πολλών απουσιών -λόγω κορονοϊού- κατάφερε να αποδράσει από την έδρα της Μπρέντφορντ χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 80' άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Γιάνσον που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από γύρισμα του Ρις Τζέιμς, ενώ στο 85' ο Πούλισιτς κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Φερνάντες και ο σπεσιαλίστας Ζορζίνιο έγραψε το 2-0 από την άσπρη βούλα.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: Φερνάντεθ, Μπεκ, Γιάνσον, Πίνοκ, Κάνιος, Μπαπτίστ (75' Ονιέκα), Γένσεν, Γιάνελτ (66' Νόργκαρντ), Χένρι (73' Γκόντος), Γουίσα (65' Τόνι) Εμπέουμο

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Σίμονς (66' Τζέιμς), Τσαλόμπα, Σαρ, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (46' Ζορζίνιο), Σαούλ, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ (77' Καντέ), Σούνσαπ-Μπελ (46' Πούλισιτς), Βέιλ (65' Μάουντ)

Τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ-Σάντερλαντ 5-1

Μπρέντφορντ-Τσέλσι 0-2

Λίβερπουλ-Λέστερ 8-7 στα πέναλτι

Τότεναμ-Γουέστ Χαμ 2-1

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
League Cup, Ματσάρα, Λίβερπουλ Αποτελέσματα,League Cup, matsara, liverpoul apotelesmata