Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τις νέες χαλαρώσεις που θα ισχύουν από αύριο

Κλείδωσαν οι νέες χαλαρώσεις που θα διαρκέσουν για τρεις περίπου βδομάδες. Οι νέες χαλαρώσεις θα ισχύουν από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο επικύρωσε τις εισηγήσεις των ειδικών και ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη των χαλαρώσεων.

Διαβάστε επίσης: Δείτε αναλυτικά: Οι νέες χαλαρώσεις που θα ισχύουν από 1-4 μέχρι 30-4

Εισαγωγικά ο Υπουργός είπε ότι το Υπουργικό ενημερώθηκε για τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως διαμορφώνονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Κύπρο

μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις για μερική αποκλιμάκωση περιοριστικών μέτρων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία οι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσιάζουν σταθεροποίηση, αλλά παραμένουν σε μη ασφαλή όρια. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ελεγχόμενη, αλλά εξαιρετικά δύσκολη και αναστρέψιμη.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συμπλήρωσε ο Υπουργός, επαναβεβαίωσε την απόφαση ότι η στρατηγική της αποκλιμάκωσης θα πρέπει να συνεχιστεί με αργά βήματα που θα μας επιτρέψουν να βγούμε από την υγειονομική κρίση με ασφάλεια χωρίς να ακυρώνουμε τις πολύμηνες προσπάθειες της κοινωνίας και να θέτουμε σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, σε συνδυασμό με την ανάγκη ψυχολογικής στήριξης των πολιτών, στη βάση και των εισηγήσεων της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τις χαλαρώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα