LIVE: Η διάσκεψη Ντράγκι στη Λευκωσία

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η αναβάθμιση των οικονομικών προβλέψεων για την ευρωζώνη και το ελληνικό ζήτημα θα μονοπωλήσουν στη συζήτηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο συνεδριάζει στη Λευκωσία.

Διαβάστε επίσης: Ντράγκι: Εκτός μνημονίου πριν το ’16 η Κύπρος

Το SigmaLive θα καλύπτει ζωντανά τη διάσκεψη τύπου την

οποία θα παραχωρήσει ο Μάριο Ντράγκι στις 15.30.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε τον Ιανουάριο ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, η ΕΚΤ προτίθεται να προχωρήσει σε αγορά ιδιωτικών και κρατικών ομολόγων ύψους 60 δις ευρώ το μήνα, για διάστημα 18 μηνών, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του αποπληθωρισμού. Ως γνωστό τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα, δεν μπορούν να συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα λόγω της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος τους.

Όπως έγκυροι αναλυτές αναφέρουν, η ΕΚΤ, δεν αναμένεται να προβεί σε νέες ανακοινώσεις μέτρων, ωστόσο αναμένεται να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Παράλληλα, αναμένεται να προβεί σε επικαιροποίηση των οικονομικών προβλέψεων. Οι νέες προβλέψεις αναμένεται να αναθεωρηθούν προς το καλύτερο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ανάπτυξη, κάτι που προκύπτει από την μείωση της ισοτιμίας του ευρώ, τη μείωση των τιμών της ενέργειας και τα θετικά αποτελέσματα που είχαν οι μεταρρυθμίσεις στις χώρες της ευρωζώνης.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις σε ότι αφορά τα ελληνικά ομόλογα και γενικότερα το ελληνικό πρόγραμμα μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να δεχθεί καταιγισμό ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.

To SigmaLive θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για όλες τις εξελίξεις.

Follow @zannettosn !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα