Πρόεδρος Αναστασιάδης: Άλλο χαλαρή ομοσπονδία, άλλο αποκέντρωση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άνοιξε τα χαρτιά του απόψε (6/11) στο Κυπριακό μέσω συνέντευξης Τύπου.

Ο ίδιος θα απευθυνθεί στον λαό ενημερώνοντάς τον σχετικά με την πρότασή του περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να εξηγήσει ότι η πρόταση αυτή εντάσσεται στο

πλαίσιο της Δ.Δ.Ο καθώς επίσης και στο πλαίσιο Γκουτέρες.

Παράλληλα, θα αναδείξει την ανάγκη η όποια διευθέτηση να έχει την εκ των προτέρων θετική προσέγγιση του λαού, διότι αντίθετα δεν θα έχει πιθανότητες επιτυχίας σε δημοψήφισμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης να φανεί κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται στο εσωτερικό μέτωπο ευθέως από το ΑΚΕΛ και εμμέσως από την Πινδάρου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει και το Εθνικό Συμβούλιο, για την συνάντηση που είχε στις 26 Οκτωβρίου με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και για την συνάντηση που είχε στις 31 Οκτωβρίου με την Τζέιν Χολ Λουτ.

Η σημερινή διακαναλική συνέντευξη Τύπου του Προέδρου για το Κυπριακό είναι υπ΄ αριθμό πέντε. Η πρώτη έγινε στις 4 Νοεμβρίου 2016 πριν από το «Μοντ Πελεράν 1».

Η δεύτερη στις 23 Νοεμβρίου 2016, μετά το ναυάγιο του «Μοντ Πελεράν 2». Ακολούθως η τρίτη συνέντευξη Τύπου έγινε στις 22 Μαΐου 2017, πριν από Κραν Μοντανά. Η τελευταία ήταν στις 10 Ιουλίου 2017, λίγες ημέρες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο ελβετικό θέρετρο.

Το SigmaLive παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την διακαναλική συνέντευξη Τύπου και σας τις μεταφέρει:

Keywords
Τυχαία Θέματα