Kόρμπιν: Με πολιτικό τρόπο θα καταπολεμηθεί το ISIS

Την αντίθεσή του στην επέκταση των βρετανικών αεροπορικών επιθέσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία επαναβεβαίωσε ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν σε συνεντεύξεις του, τονίζοντας ότι η λύση στο πρόβλημα των τζιχαντιστών πρέπει να είναι πολιτική, στρέφοντας παράλληλα τα βέλη του στην Τουρκία.

Ο κ. Κόρμπιν είπε ότι ως Πρωθυπουργός θα καλούσε τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να επικεντρώσουν

τις προσπάθειές τους για αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους όχι στη στρατιωτική δράση αλλά στην εύρεση μίας πολιτικής λύσης που θα τερμάτιζε το συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Πρόσθεσε πως το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει προκύψει και δεν χρηματοδοτείται «από το πουθενά», κάνοντας μεταξύ άλλων και αναφορά στις κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας για στήριξη των ισλαμιστών μέσω της αγοράς πετρελαίου, στρέφοντας τα βέλη του προς την Τουρκία.

Ο αρχηγός των Εργατικών έχει επιτρέψει στους βουλευτές του κόμματός του να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψηφοφορία της Τετάρτης επί της πρότασης Κάμερον για βρετανικές επιθέσεις στη Συρία. Μιλώντας στο BBC είπε ότι προσδοκά να πείσει τους βουλευτές του να τον στηρίξουν στην καταψήφιση της πρότασης. «Θα πρέπει να λάβουν υπόψη τι πιστεύουν οι πολίτες και ποιες θα είναι οι επιπλοκές για τη χώρα», ανέφερε, ενώ μιλώντας στο Sky News συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει μέρος να κρυφτούν» οι βουλευτές από την όποια επιλογή τους.

Πάντως εκτιμάται ότι περίπου 50 Εργατικοί βουλευτές είναι έτοιμοι να δώσουν στον Πρωθυπουργό Κάμερον την ευρεία πλειοψηφία που θέλει στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο κ. Κόρμπιν προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις από αέρος θα προκαλέσουν και απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Αμφισβήτησε δε τον ισχυρισμό του Ντέιβιντ Κάμερον ότι υπάρχουν περίπου 70.000 μαχητές στο συριακό έδαφος πρόθυμοι να πλήξουν το Ισλαμικό Κράτος σε συντονισμό με τους συμμάχους. Πολλοί Εργατικοί βουλευτές και όχι μόνο διατυπώνουν τις ίδιες αμφιβολίες, τονίζοντας ότι οι μαχητές αυτοί προέρχονται από ετερόκλητες ομάδες με διαφορετικά και σε κάποιες περιπτώσεις αντικρουόμενα συμφέροντα.

Ο κ. Κάμερον έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης βρετανικών χερσαίων δυνάμεων στη Συρία.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα