Kόντρα Τσίπρα με αντιπολίτευση στο συμβούλιο αρχηγών

Επίθεση στα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης - Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, αμέσως με την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σήμερα,

τα δύο κόμματα απάντησαν και αυτά σε υψηλούς τόνους, τη στιγμή που το σύνολο του αθηναϊκού Τύπου παρατηρεί ότι «από σύσκεψη ενότητας και συναίνεσης», η χθεσινή στο Προεδρικό κατέληξε «σε πεδίο εσωκομματικών μαχών».

Σε δήλωσή του σήμερα, Κυριακή, από το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός τονίζει για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι αυτοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την οικονομική, θεσμική και ηθική εξόντωση του ελληνικού λαού τα τελευταία πέντε χρόνια, απέδειξαν ότι δεν διαθέτουν ούτε το απαραίτητο αίσθημα ευθύνης, ούτε την αναγκαία σοβαρότητα.

Αφού εξέφρασε την κατανόησή του για εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι υπονομεύει τη διεθνή θέση της χώρας, όταν διαφωνεί με τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της χώρας για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων στα νησιά που δέχονται τις ροές, ενώ επισήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκε πλήρως στο ανακοινωθέν της συνόδου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσον αφορά το ασφαλιστικό και τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα του προσήλθε στη σύσκεψη «με θεσμική συνέπεια, αλλά και σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης», η οποία, τόνισε, «είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής, που δημιούργησε σε βάρος των πολιτών αλλά και της οικονομίας της χώρας», και «αναζητά σωσίβιο σωτηρίας».
Η Νέα Δημοκρατία – κατέληξε - δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα, και η Βουλή, είναι ο μοναδικός χώρος όπου συζητούνται όλα».

Ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου της Δημοκρατίας, απαντώντας στη σημερινή ανακοίνωση του κ. Τσίπρα είπε: H γνώμη που αποκόμισα από την ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό είναι ότι: «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Εν τω μεταξύ, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών, το Μαξίμου καταλόγισε και στο ΠΑΣΟΚ «υπονομευτική τακτική» ως προς το ασφαλιστικό. «Αυτοί, που από το 2010 έως σήμερα, έχουν ψηφίσει και εφαρμόσει 11 διαφορετικές περικοπές και μειώσεις συντάξεων. Αυτοί που χρέωσαν με δισεκατομμύρια τα ασφαλιστικά ταμεία με το καταστροφικό PSI. Σήμερα αρνούνται να καταθέσουν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος σε έναν διάλογο συντεταγμένο», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα καταθέσει την πρότασή της, ώστε μέσα στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει -και έχουμε ψηφίσει άλλωστε από κοινού τον περασμένο Αύγουστο - να καταστήσουμε βιώσιμο το ασφαλιστικό, χωρίς νέες επώδυνες περικοπές στις συντάξεις».

«Μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος και η πολιτική του έχουν δημιουργήσει, ο κ. Τσίπρας έχει χάσει την ψυχραιμία του και ολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Για το ζήτημα του ασφαλιστικού έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο τις προτάσεις μας και τις κόκκινες γραμμές μας», απάντησε σήμερα το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα