Σιγή ιχθύος από τ/κ Τύπο για προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Ποικίλα τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες, με αναφορές σε μερίδα «δημοσίων» υπαλλήλων που κάνουν και δεύτερη δουλειά, στη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης εναντίον των έξι ατόμων σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας «Αφρίκα», στο νέο περιστατικό βίας εναντίον οδηγού ταξί για το οποίο συνελήφθη ποδοσφαιριστής της τουρκικής εθνικής ομάδας, αλλά και στην ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ

σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ποια χειρονομία;», γράφει ότι σήμερα συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον των έξι ατόμων, τα οποία κατηγορούνται για επίθεση εναντίον της εφημερίδας. Σημειώνει ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης προβάλλουν ισχυρισμούς ότι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα τούς προκάλεσαν με χειρονομίες. Αλλού γράφει ότι, μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Τουρκίας συνελήφθη χθες ως ύποπτος για επίθεση εναντίον 55χρονου ταξιτζή. Προβάλλει, ακόμα, τη σύλληψη δύο ατόμων για τον βιασμό 14χρονης.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, με την οποία η Τουρκία καλεί τις εταιρείες να μην συνεργάζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη δύο ατόμων, ως υπόπτων για τον βιασμό 14χρονης στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Προβάλλει, ακόμα, την πτώση αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines και τον θάνατο 71 ατόμων, επιβατών και πληρώματος.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δεν είναι πάρκο, είναι εστία μολύνσεων», αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί σε πάρκο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, το οποίο αφέθηκε να μετατραπεί από χώρος πρασίνου σε σκουπιδότοπο, με τις «αρμόδιες» αρχές να μην προβαίνουν στις ενέργειες εκείνες για να σταματήσουν τους επιτήδειους. Αναφέρει, ακόμα, ότι αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφρίν της Συρίας. Αλλού γράφει ότι το αλκοτέστ που έγινε στον Τούρκο εθνικό ποδοσφαιρική, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για επίθεση εναντίον ταξιτζή, είχε ένδειξη 114 mg.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Το δημόσιο είναι η δεύτερη δουλειά», αναφέρεται σε μεγάλη μερίδα «δημοσίων» υπαλλήλων οι οποίοι κάνουν δεύτερη δουλειά, με αποτέλεσμα τα καθήκοντα και οι ευθύνες τους ως «δημόσιοι» υπάλληλοι να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Γράφει, ακόμα, ότι αντιδράσεις στους ταξιτζήδες προκάλεσε η επίθεση εναντίον οδηγού ταξί από μεθυσμένο οδηγό, ο οποίος και συνελήφθη. Προβάλλει, ακόμα, τον βιασμό 14χρονης και σημειώνει ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο ύποπτοι μέθυσαν και μετά βίασαν την ανήλικη.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Αχ αυτή η πατρίδα μου», προβάλλει συνέντευξη του τέως «προέδρου» του ανώτατου «δικαστηρίου» Νεβάρ Νόλαν στην εφημερίδα, κατά την οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση στα κατεχόμενα, στη μη εφαρμογή της «νομοθεσίας» και στην επίθεση εναντίον της ελευθερίας του λόγου. Αναφορά γίνεται και στον ξυλοδαρμό ταξιτζή από μεθυσμένο πελάτη του, τουρίστα από την Τουρκία, στην κατεχόμενη Κερύνεια. Γράφει, ακόμα, ότι δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τον βιασμό 14χρονης, την οποία αρχικά μετάφεραν σε δασική περιοχή και μετά σε ξενοδοχείο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα