Kαλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των μαθητών Μέσης σε ταμπλέτες

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε την Τρίτη ότι με την προσφορά του 0,5% του προϋπολογισμού των Σχολικών Εφορειών θα αποκτηθούν πέραν των 2000 συσκευών τύπου ταμπλέτας που με άλλες 600 συσκευές που έχει ήδη διαθέσει το Υπουργείο Παιδείας, θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες που καταγράφηκαν σε όλα τα σχολεία

Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Προδρόμου είπε πως μαζί με την κάλυψη σε συνδέσεις διαδικτύου που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η κάλυψη των άμεσων αναγκών, ούτως ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική στήριξη.

Ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τις Σχολικές Εφορείες, μέσω του Προέδρου της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών Ντίνου Έλληνα, σημειώνοντας ότι «οι Σχολικές Εφορείες έχουν ευαισθητοποιηθεί από τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για την εκπαιδευτική στήριξη των παιδιών στη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και προσφέρθηκαν να κάνουν μια προσπάθεια μέσω εξοικονομήσεων, ώστε να μπορεί να διατεθεί ένα ποσό, που αντιστοιχεί σε 0,5% του προϋπολογισμού των Σχολικών Εφορειών».

Διαβάστε επίσης: Νέος ιστοτόπος Υπουργείου Παιδείας για στήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Ο κ. Έλληνας ανέφερε ότι η απόφαση των Σχολικών Εφορειών να διαθέσουν 0,5% των προϋπολογισμών τους αφορά ποσό 250.000 ευρώ. Πρόσθεσε ότι οι Σχολικές Εφορείες είναι έτοιμες να αναλάβουν την ενίσχυση των μαθητών και μαθητριών που υπό κανονικές συνθήκες συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Σίτισης Μαθητών/Μαθητριών  στο σχολείο διανέμοντας στους δικαιούχους ειδικά κουπόνια τροφοδοσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα