KOA:Για Ολυμπιακούς αγώνες

Πρόεδρος ΚΟΑ: Έγνοια μας να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες

στους αθλητές μας με την προσδοκία διάκρισής τους στους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, στο χαιρετισμό του στην γιορτή των Αρίστων από την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, είπε τα ακόλουθα:

«Αποχαιρετήσαμε το 2019 με μεγάλες επιτυχίες για τον κυπριακό

αθλητισμό. Οι αθλητές μας ανέβασαν για ακόμη μία χρονιά την κυπριακή σημαία στους ιστούς των επιτυχιών, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία με τις διακρίσεις τους, γεμίζοντας μας για πολλοστή φορά με περισσή περηφάνια. Ο κυπριακός αθλητισμός έχει παρόν, αλλά και ελπιδοφόρο μέλλον. Ένα μέλλον που ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μάς εμπιστεύτηκε να θωρακίσουμε και να προασπιστούμε. Σας ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε για την εμπιστοσύνη.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, ως η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου, σε στενή συνεργασία και πλήρη συντονισμό με την πολιτεία, τον φίλο Υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού και όλους τους αρμόδιους αθλητικούς φορείς, επιφορτίζεται το δύσκολο έργο να προσφέρει τα απαραίτητα εχέγγυα και εφόδια στον Κύπριο αθλητή, οποίος αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της ιδιαίτερης μας πατρίδας στο εξωτερικό.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ, να εκφράσω τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που σήμερα θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις. Πέραν των εξαίρετων επιδόσεων σας, απόψε τιμούμε την αφοσίωση σας, το πάθος, την αγωνιστικότητα, το ήθος και το αστείρευτο ταλέντο σας. Εξ ίσου συγχαίρω τους αθλητικούς παράγοντες και ομάδες, η προς όφελος του αθλητισμού δράση των οποίων επίσης επιβραβεύεται απόψε.

Η σημερινή σας βράβευση συνιστά τον ελάχιστο φόρο τιμής και ένδειξη της ευγνωμοσύνης μας προς το πρόσωπο σας, των προπονητών και των οικογενειών σας, καθώς επίσης και προς όλους τους αφανείς «ήρωες» του αθλητισμού.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες των ευχαριστιών μου προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, τον φίλο Ηρόδοτο Μιλτιάδους, ως επίσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τόσο για το εξαίρετο έργο που επιτελούν όσο και για την άψογη μεταξύ μας συνεργασία, η οποία επισφραγίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο με το ιστορικά πρώτο μνημόνιο συνεργασίας που πρόσφατα υπογράψαμε.

Όπως βέβαια γνωρίζετε, το 2020 είναι χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων. Γι' αυτόν το λόγο άλλωστε η σημερινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια των αθλητών μας για πρόκριση και διάκριση στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Με το βλέμμα στο Τόκιο», λοιπόν, και η πρόκληση για όλους μας τεράστια. Με την προσδοκία νέων διακρίσεων και επιτυχιών, εργαζόμαστε όλοι με επιμονή και υπομονή, για να παρέχουμε στους αθλητές μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για προετοιμασία, ενόψει της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης.

Παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής για τον αθλητισμό και στην πιστή εφαρμογή της Στρατηγικής και των εθνικών προγραμμάτων του ΚΟΑ, έτσι ώστε να οικοδομήσουμε τον αθλητισμό που όλοι οραματιζόμαστε σε ακόμη πιο στέρεες βάσεις και να επιτύχουμε την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδό του.

Εκ των βασικών προτεραιοτήτων μας παραμένει η συνεχής βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και εγκαταστάσεων, ενώ στους άμεσους σχεδιασμούς μας περιλαμβάνεται και η δημιουργία νέων περιφερειακών γηπέδων, με την συμμετοχή αρκετών κοινοτήτων, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την μαζική άθληση.

Θα ήταν παράλειψη να μην προβώ σε ειδική αναφορά στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο, διεθνών προδιαγραφών, της Λεμεσού, ένα έργο για το οποίο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και η συμβολή του οποίου απεδείχθη καθοριστική έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν και να ανοίξει πλέον διάπλατα ο δρόμος για να αποκτήσει και η πόλη της Λεμεσού το δικό της στολίδι, ένα εγχείρημα που χρονολογείται εδώ και δεκαετίες.

Στο επίκεντρο της πολιτικής του ΚΟΑ βρίσκεται πάντοτε ο ίδιος ο αθλητής, τόσο του επαγγελματικού όσο και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αυτό αντανακλάται και μέσα από την ανάληψη διαφόρων δράσεων και την ανάπτυξη διευρυμένων προγραμμάτων αθλητικής ενασχόλησης από τον Οργανισμό, έτσι ώστε ο αθλητισμός να καταστεί εργαλείο για μια καλύτερη κοινωνία.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να εκφράσω εκ νέου την εκτίμηση και σεβασμό μας προς τους βραβευόμενους αθλητές, παράγοντες και ομάδες. Καλή και Δημιουργική Ολυμπιακή Χρονιά σε όλους!».

Keywords
Τυχαία Θέματα