KE: Θεμιτές οι αντιπαραθέσεις αρκεί να γίνονται με σεβασμό

"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει κανένα πρόβλημα, στην επόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, να δώσει αντίγραφα των εγγράφων στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου", επεσήμανε σε σημερινή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τόνισε ότι τα έγγραφα στάλθηκαν "σε μια μερίδα συμπατριωτών μας η οποία επέλεξε μέσα από τα γραφόμενα της να επικοινωνήσει, είτε έμμεσα είτε άμεσα, με τον ΠτΔ, σε σχέση με τους χειρισμούς στο Κυπριακό και συγκεκριμένα το αποτέλεσμα και τις ευθύνες για το αποτέλεσμα αυτό".

"Δεν

πρόκειται για απόρρητα έγγραφα", επεσήμανε, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά δυσαρέσκεια από πλευράς Ηνωμένων Εθνών. "Τα κόμματα γνώριζαν πολύ περισσότερα", τόνισε με νόημα.

Προεκλογική ένταση και αντιπαραθέσεις

Ο κ.Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία ξεκαθάρισε ότι είναι απόλυτα θεμιτό στο πλαίσιο της εκστρατείας και της δημοκρατίας να υπάρχουν αντιπαραθέσεις, αρκεί αυτές να γίνονται με σεβασμό στην κοινωνία και τους πολίτες, στη βάση επιχειρημάτων και όχι χαρακτηρισμών. "Η κοινωνία βρίσκεται πολύ μπροστά από όλους εμάς και μπορεί να κρίνει καλύτερα", ανέφερε.

Αν αυτό δεν γίνει αντιληπτό από υποψηφίους και κόμματα, |ανησυχώ για φαινόμενα αποχής από τις εκλογές κάτι που θα αποτελεί ό,τι χειρότερο για την Κύπρο, τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα", επεσήμανε.

Επικρίσεις Λιλλήκα για διορισμό Παπαδούρη

Σε σχέση με τις επικρίσεις Λιλλήκα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Λιλλήκας χρησιμοποιεί "ποινικές ευθύνες για τα έγγραφα", τώρα βλέπει "καταστρατήγηση της δημόσιας διοικησης" στο διορισμό ενός συμβούλου του Προέδρου. Ως μέλος προηγούμενων κυβερνήσεων θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είναι μια πρακτική που ακολουθούν οι ΠτΔ, ιδιαίτερα σε αυτή την περίπτωση που είναι εντελώς αφιλοκερδώς, έχει τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων των περιοχών που χρειάζονται την ανάπτυξη και πρόκειται για προσωπικό σύμβουλο του Προέδρου".

Να συνεισφέρει στο διάλογο ο Μαλάς

Ο Σταύρος Μαλάς με τον πολιτικό του λόγο και τις δημόσιές του παρεμβάσεις να βοηθήσει στο προεκλογικό σκηνικό, στο οποίο θα πρέπει να επικρατήσει η ουσία, ο διάλογος με επιχειρήματα μακριά από λαϊκισμούς και μεγάλα λόγια, έτσι ώστε να δείξουμε ότι σεβόμαστε την κοινωνία", αναφέρει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Σταύρος Μαλάς ως μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης γνωρίζει τι παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση το 2013, αναφέρει με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα