Οι αλλαγές και οι εξελίξεις για την επιχείρηση Αφρίν

Όπως μεταδίδεται από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχει ήδη αλλάξει ο χάρτης στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία σε τρία σημεία. Οι χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρατού, τα πρώτα δύο 24ωρα, μπήκαν εντός της Συρίας 7,5 χιλιόμετρα και κατευθύνονται στο Αφρίν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν καταστραφεί μέχρι στιγμής 198 στόχοι. 24 άτομα, ανάμεσά τους κι ένας γιατρός, συνελήφθησαν στο Αφρίν από τον τουρκικό στρατό.

Όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν ζωντανές μεταδόσεις από το σημείο μηδέν της έναρξης της επιχείρησης. Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση επικαλείται το άρθρο 51 του Χάρτη

του ΟΗΕ και τις αποφάσεις του Σ.Α. για αυτοάμυνα και με σεβασμό στην κυριαρχία της Συρίας υποστηρίζει ότι πολεμά ένα αριθμό τρομοκρατών που αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Συντονισμού Δημόσιας Διπλωματίας, που υπάγεται στην πρωθυπουργία, συνέταξε τους στόχους της Τουρκίας κατά την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν.

Στον κατάλογο υπάρχουν 12 συνολικά στόχοι της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, προκειμένου να διασφαλίσει τα σύνορά της.

Θα αποκόψει τελείως την οδό διείσδυσης της PYD/YPG στην Τουρκία διά μέσου των οροσειρών Άμανος.

Επίσης, με την επιχείρηση εκτιμά ότι θα παρεμποδίσει την πρόσβαση των Κούρδων σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι ΗΠΑ θα διακόψουν κάθε παροχή βοήθειας στους Κούρδους της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα