IDF: Σκοτώσαμε τρεις διοικητές της Χαμάς

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν την Τρίτη τρεις ανώτερους στρατιωτικούς της Χαμάς, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF).

Ο ισραηλινός στρατός, αξιοποιώντας τις πληροφορίες της Σιν Μπετ (Υπηρεσία  Εσωτερικής Ασφαλείας ), σκότωσε τους υποδιοικητές των ταγμάτων Shati και Sheikh Radwan της Χαμάς. Ο Khalil Mehjez και ο Khalil Tetri σκοτώθηκαν αμφότεροι σε στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές.

Επιπλέον,

τα μέλη του IDF σκότωσαν τον Abed al Rahman, τον υποδιοικητή του τάγματος Nuseirat της Χαμάς, ο οποίος ηγήθηκε της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου και στη σφαγή αμάχων στο κιμπούτς Μπέερι.

Σημειώνεται ότι η Σιν Μπετ συγκρότησε μια νέα επίλεκτη ομάδα με μοναδική αποστολή να σκοτώσει όλα τα μέλη της Χαμάς που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Το όνομα της ομάδας είναι Nyli, και είναι το ακρωνύμιο της φράσης Netzah Yehouda Lo Ichaker που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «το αιώνιο Ισραήλ δεν θα πει ψέματα».

Μοναδικός στόχος της ομάδας που συγκρότησε η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ είναι να καταδιώξει, να εντοπίσει και να εξοντώσει όλους όσοι διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στην αιματηρή επίθεση που άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς και 220 ομήρους.

Πηγή: skai.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα