HFC: H Όλγα Θεμελή το νέο μέλος του Ανωτάτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου

Το νέος μέλος του Ανωτάτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του “Hope For Children” CRC Policy Center, την Όλγα Θεμελή, διόρισε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, κ. Joseph Borghese, ενισχύοντας την ομάδα επαγγελματιών που στηρίζουν τη δράση του Οργανισμού μέσα από τις εξειδικευμένες γνώσεις, την εμπειρία τους και το ερευνητικό τους έργο. 

Με την πολυετή της εμπειρία και το ερευνητικό της έργο στο τομέα των νομικών θεμάτων σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού, η Όλγα Θεμελή

θα συνεισφέρει αμισθί στις προσπάθειες του Hope For Children για χάραξη πολιτικής, μεταφορά τεχνογνωσίας και εκπαίδευση επαγγελματιών, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα που αφορά τη βία ενάντια στα παιδιά και στη δικαιοσύνη ανηλίκων.

Η κυρία Θεμελή, διαθέτει εξειδίκευση σε θέματα που αφορούν τη δικαιοσύνη ανηλίκων, την δικανική εξέταση παιδιών θυμάτων και μαρτύρων κακοποίησης, και την αποφυγή του κινδύνου δευτερογενούς κακοποίησης και επανατραυματισμού των παιδιών στα πλαίσια των διαδικασιών.

Ο κος Borghese ευχαρίστησε την κα Θεμελή για την αποδοχή αυτής της θέσης και υπογράμμισε το γεγονός ότι είναι μεγάλη χαρά αλλά και τιμή που ανήκει πλέον στην ομάδα του Οργανισμού, ως το νέο μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου.

H κα. Θεμελή με τη σειρά της δήλωσε: «Είναι μια μεγάλη τιμή για μένα η συνεργασία μας και μια μεγαλύτερη ακόμα πρόκληση η ενδυνάμωση των προσπαθειών μας για την προστασία της ανηλικότητας. Σας ευχαριστώ θερμά».

Η Όλγα Θεμελή σήμερα διδάσκει ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Εγκληματολογικής Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Πρόεδρος του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (ΚΕΣΑΘΕΑ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ήταν μέλος διάφορων νομοπαρασκευαστικών επιτροπών στην Ελλάδα.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
HFC, Όλγα Θεμελή, Ανωτάτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου,HFC, olga themeli, anotatou symvouleftikou symvouliou