HDP: «Δεν έχουμε σχέσεις με το PKK»

Σύμφωνα με τη Hurriyet (26.06.20), σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου &Πληροφοριών, ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Μιτχάτ Σαντζιάρ, απαντώντας σε ισχυρισμούς περί συσχέτισης του κόμματος του με την οργάνωση PKK, υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν έχει καμιά σχέση με το PKK.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στο TV5 στην

Τουρκία, ο Σαντζιάρ δήλωσε και τα εξής: «Υποστηρίζεται ότι υπάρχει μια σχέση με το PKK και μας ζητούν να αποστασιοποιηθούμε. Και εμείς λέμε ότι δεν έχουμε σχέσεις. Είναι τόσο άκαιρο να μας ζητούν να αποστασιοποιηθούμε από κάτι που δεν έχουμε καμιά σχέση. Δεν έχουμε σχέσεις και το λέμε ξεκάθαρα. Δεν γίνεται. Αυτοί που λένε ότι το HDP είναι παρακλάδι του PKK, σημαίνει τότε ότι 6 εκατομμύρια άνθρωποι ψηφίζουν και το PKK. Ωραία, θα θεωρηθούν και αυτοί τρομοκράτες. Εμείς είμαστε πολιτικό κόμμα», ανέφερε. 

H Τουρκία καλεί την ΕΕ να δράσει κατά της τρομοκρατίας

Σύμφωνα με τη HDN (25.06.20), το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δια του Εκπροσώπου Τύπου του Χαμί Ακσόϊ, σε ανακοίνωση του, κάλεσε τα κράτη μέλη της ΕΕ να πάρουν μέτρα και να ενεργήσουν κατά της δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK και DHKP-C οι οποίες χρησιμοποιούν τα εδάφη της Ένωσης ως κέντρα εφοδιασμού για άσκηση προπαγάνδας και χρηματοδότησης.

Σχολιάζοντας την τελευταία έκθεση της Europol 2020, σχετικά με την τρομοκρατία, ο Ακσόϊ αναφέρει τα εξής: «Τα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης της Europol, ενός Ευρωπαϊκού οργανισμού καταδεικνύουν ότι τα στοιχεία που παραθέσαμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας αποδεικνύουν ότι είμαστε σωστοί».

Ο Ακσόϊ πρόσθεσε ότι η έκθεση «Europol’s EU Terrorism Situation and Trend Report» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις PKK και DHKP-C χρησιμοποιούν Ευρωπαϊκά εδάφη ως βάσεις εφοδιασμού. «Με την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας προς τις εμπλεκόμενες χώρες να μην επιτρέπουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις να χρησιμοποιούν τα εδάφη του και τις καλούμε σε συνεργασία μαζί μας προκειμένου να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση. (…)

Keywords
Τυχαία Θέματα