HB: Ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους στην καρέκλα του Προέδρου της Βουλής

Τρεις γυναίκες μέλη της βρετανικής οργάνωσης ακτιβιστών για το κλίμα Extinction Rebellion χρησιμοποίησαν ισχυρή κόλλα στιγμής για να κολλήσουν τα χέρια τους στην καρέκλα του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων.

Δύο άνδρες συνάδελφοί τους φωτογραφήθηκαν εκατέρωθεν της καρέκλας με μικρά πανό που ανέγραφαν «Αφήστε το λαό να αποφασίσει» και «Συνέλευση πολιτών τώρα».

Οι πέντε ακτιβιστές κατάφεραν να εισέλθουν στην αίθουσα της Βουλής

έχοντας κλείσει θέση σε γκρουπ ξενάγησης.

Περίπου 50 μέλη της οργάνωσης συγκεντρώθηκαν παράλληλα έξω από το κοινοβούλιο, με δύο εξ αυτών να περνούν λουκέτο γύρω από το κεφάλι τους και το κιγκλίδωμα έξω από το κτίριο.

Το αίτημά τους ήταν η σύγκληση μιας συνέλευσης πολιτών για να συζητηθεί η κλιματική κρίση.

Σε ομιλία εντός της αίθουσας, εκπρόσωπος των πέντε ανέφερε: «Είμαστε σε κρίση. Και αυτό που συμβαίνει σε αυτή την αίθουσα κάθε μέρα είναι κοροϊδία για όλους μας. Δεν έχουμε περιθώριο να συνεχίσουμε έτσι. Είναι δυνατό να δράσουμε για το κλίμα και τα κόστη με τρόπο που είναι δίκαιος και υποστηρίζει τους πάντες. Αλλά το πολιτικό σύστημα είναι πολύ απαρχαιωμένο και εκτός πραγματικότητας για να δει πέρα από τον επόμενο εκλογικό κύκλο και να κάνει αυτό που χρειάζεται».

Το βρετανικό κοινοβούλιο τελεί ακόμα σε θερινό διάλειμμα, με τους βουλευτές να επιστρέφουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα