H Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου αναγνώρισε την Γενοκτονία των Αρμενίων

Η  Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου αποφάσισε ότι θα αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων τροποποιώντας την καταχώριση καταλόγου που προηγουμένως αναφερόταν στην «σφαγή» των Αρμενίων.

Αυτή η απόφαση της Δρ. Κάρλα Χέιντεν, της Βιβλιοθηκονόμου του Κογκρέσου ανακοινώθηκε μετά από διμερείς επιστολές προς τη Βιβλιοθήκη και επίσημο αίτημα για αλλαγή θέματος που ξεκίνησε από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Λος Άντζελες. Αυτή η αλλαγή προέκυψε καθώς η

τόσο η Βουλή όσο και η Γερουσία εξέδωσαν καθολικό ψήφισμα  που αναγνωρίζουν τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 2019.

«Είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​ότι το Συνέδριο της Βιβλιοθήκης, κατόπιν προτροπής μας, θα χρησιμοποιήσει τώρα τον ιστορικά ακριβή όρο« Γενοκτονία των Αρμενίων ». Αυτό είναι ένα ακόμη βήμα για να ξεπεραστεί η πολυετής εκστρατεία άρνησης που έχει φιμώσει πάρα πολλούς για τη δολοφονία 1,5 εκατομμυρίου. Αρμένιοι », είπε  Γερουσιαστής Άνταμ Σκιφ «Αυτή η αναγνώριση είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή που η γενοκτονία πριν από έναν αιώνα φαίνεται πολύ άμεση, καθώς το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία διαπράττουν φρικαλεότητες αυτή τη στιγμή στο Artsakh.»

«Χαίρομαι που η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επέλεξε να τιμήσει το αίτημα της Αρμενίας να αλλάξει το θέμα, ώστε να ταιριάζει με το ιστορικό γεγονός ότι οι Οθωμανοί Τούρκοι διέπραξαν μια γενοκτονική εκστρατεία στις αρχές του 20ου αιώνα που στόχευαν συστηματικά και αδίστακτα Αρμένιους», δήλωσε ο Γερουσιαστής Παλλόνε. «Αυτή η αλλαγή καθιερώνει την κατηγοριοποίηση που αξίζει η Γενοκτονία των Αρμενίων για να ταιριάξει με τα ιστορικά αρχεία και βοηθά να αποτελέσει παράδειγμα για τους μελετητές παγκοσμίως. Η αλλαγή της Βιβλιοθήκης ακολουθεί το σημαντικό προηγούμενο που έθεσε το Κογκρέσο πέρυσι, όταν τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία ενέκριναν ψηφίσματα για τον εορτασμό της Γενοκτονίας των Αρμενίων. "

Την είδηση σχολίασε και η παγκοσμίου φήμης σταρ Κιμ Καρντάσιαν γράφοντας στο twitter:

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων !!

Σήμερα, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί τώρα το θέμα… Γενοκτονία των Αρμενίων. Μαζί, συνεχίζουμε να προσευχόμαστε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για πολλούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο. Είμαστε ένα παγκόσμιο αρμενικό έθνος.
 

The best birthday present!!
Today, the United States Library of Congress announced it will now use the subject heading…Armenian Genocide.

Kim Kardashian West (@KimKardashian) October 21, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα