H σημασία και ο ρόλος της Ε.Ε στην ζωή των πολιτών (vids)

Για την σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει η Ε.Ε σε ότι αφορά την καθημερινότητα των πολιτών στα κράτη μέλη συζήτησαν στο στούντιο του ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, δυο Κύπριοι ευρωβουλευτές.

Συγκεκριμένα, προσκεκλημένοι στην εκπομπή ήταν ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου, και η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Ο κ. Χριστοφόρου έκανε λόγο για σημαντικό έργο που παράχθηκε στην Ε.Ε καθώς και συμμαχίες από πλευράς ΔΗΣΥ εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού

Κόμματος (ΕΛΚ). Επίσης στάθηκε και στον συμβολισμό που είχε η επιλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ (πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) να αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Κύπρο.

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ παραδέχθηκε ότι στον Ευρωπαίο πολίτη και ειδικότερα στον Κύπριο πολίτη δεν έχει εμπεδωθεί στη συνείδηση του ότι η Ευρώπη καθορίζει και ρυθμίζει την καθημερινότητά του.

«Αυτά τα οποία εφαρμόζονται στην Κύπρο με διαφορά χρονικής φάσης είναι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο», τόνισε.

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστοφόρου τόνισε ότι η Ε.Ε επηρεάζει και την τσέπη του Κύπριου πολίτη και το μέλλον των παιδιών του.

Από την πλευρά της, η κυρία Θεοχάρους, η οποία θα επαναδιεκδικήσει εκλογή της στο ευρωκοινοβούλιο με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, εκθείασε το έργο του συναδέλφου της αλλά και όλων των Κύπριων Ευρωβουλευτών.

Η κυρία Θεοχάρους διατύπωσε την θέση ότι οι Κύπριοι πολίτες δεν γνωρίζουν ακριβώς το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Κύπριοι ευρωβουλευτές.

Η ίδια έδωσε ένα παράδειγμα εξηγώντας πως μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν εκδιώχθηκε από την πανευρωπαϊκή ομπρέλα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών.

Παράλληλα, η κυρία Θεοχάρους στάθηκε στον ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν τα ΜΜΕ για την καλύτερη προβολή του έργου των ευρωβουλευτών αλλά και ευρύτερα της σημασίας που διαδραματίζει η Ε.Ε. στην καθημερινότητα των πολιτών.

Για την εικόνα της Κύπρου στην Ευρώπη η κυρία Θεοχάρους δήλωσε ότι αυτή θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη σε ό,τι αφορά την παροχή υπηκοοτήτων, του τραπεζικού συστήματος αλλά και των όσων συμβαίνουν γύρω από τον τομέα της Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο κ. Χριστοφόρου στάθηκε στην εμπειρία που πρέπει να διαθέτουν οι ευρωβουλευτές, τονίζοντας ότι η κυρία Θεοχάρους με την δεκάχρονη της παρουσία στην Ε.Ε έδωσε δείγματα γραφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα