H σχέση του μοιραίου Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα με την Κύπρο

Η πτώση του μοιραίου αεροσκάφους Antonov  στην Καβάλα το βράδυ του Σαββάτου έχει προκαλέσει μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται και με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ουκρανικού αεροσκάφους.

Ουσιαστικά η εταιρεία που διαχειριζόταν το αεροπλάνο ήταν η Oυκρανική Meridian με έδρα το Κίεβο.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Αδαλής στο SL Press, το αεροσκάφος

που κατέπεσε έξω από την Καβάλα όσο και τα άλλα δύο Antonov δεν της ανήκουν ιδιοκτησιακά. Τα έχει μισθώσει με μακροχρόνιο συμβόλαιο από την εταιρία DS-Air Cyprus με έδρα την Κύπρο.

H πληροφορία διασταυρώνεται από το Ch-Aviation (28/09/21), το οποίο αναφέρει ότι επί του παρόντος, η Meridian εκμεταλλεύεται τρία An-12 (ένα BP/δύο BK) με σχέδια να προσθέσει ένα τέταρτο αεροσκάφος πριν από το τέλος του έτους. «Όλα είναι μισθωμένα από την DS Air Cyprus, σύμφωνα με τα αρχεία της ουκρανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Ο αερομεταφορέας ιδρύθηκε το 2003 και ανήκει εξ ολοκλήρου στον Oleksandr Bogdanovych»,  σημειώνει το δημοσιεύμα.

Πρόκειται για offshore εταιρεία και ο πλήρης τίτλος της είναι DS Air INC. (Cyprus) Limited. Είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο στις 12/07/2018 ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Ο Αριθμός Εγγραφής είναι ΗΕ392028 και μέχρι σήμερα ο Κυπριακός Οργανισμός Καταχώρησης την αναφέρει ως ενεργή, με έδρα την οδό Ποσειδώνος 1, Ledra Business Centre, στην Έγκωμη της Λευκωσίας. Στοιχεία για διευθυντές και στελέχη της εταιρίας δεν υπάρχουν στις δημόσιες καταχωρήσεις, ούτε και όνομα ιδιοκτητών.

H DS-Air Inc Cyprus ειδικεύεται σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις για τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το ΝΑΤΟ, τον Ερυθρό Σταυρό και πελάτες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Οι παραδόσεις του περιλαμβάνουν στρατιωτικές αποστολές και αποστολές διπλού φορτίου.

Διαβάστε επίσης: Antonov: Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί- Σε εξέλιξη η μεταφορά τους στο νοσοκομείο

Keywords
Τυχαία Θέματα