H Πρεσβεία Παλαιστίνης καλεί Κύπρο-διεθνή κοινότητα να παρέμβουν για αμάχους

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο καλεί την διεθνή κοινότητα και ειδικότερα την κυπριακή Κυβέρνηση για επείγουσα διεθνή παρέμβαση όχι μόνο για την παροχή προστασίας στον άμαχο παλαιστινιακό λαό, αλλά και για να λάβει πρακτικά μέτρα για να σταματήσει η "εθνοκάθαρση του λαού μας".

Σε ανακοίνωσή της, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την "εισβολή του Ισραηλινού στρατού κατοχής όχι μόνο στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa αλλά και στα υπόλοιπα νοσοκομεία και κέντρα υγείας στη κατεχόμενη Παλαιστίνη και ειδικότερα στη  Λωρίδα

της Γάζας".

"Θεωρούμε ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των  συμβάσεων της Γενεύης. Η συνέχιση των παραβιάσεων και εγκλημάτων που διαπράττονται από το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ κατά του λαού μας, και η συνεχιζόμενη στόχευση νοσοκομείων, κέντρων υγείας και ασθενοφόρων, συμβάλει στη στέρηση των Παλαιστίνιων πολιτών από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη θεραπεία και στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών τα οποία η κατοχική εξουσία είναι υποχρεωμένη να παρέχει" αναφέρει η Πρεσβεία.

Σημειώνει ότι θεωρεί την ισραηλινή Κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού, των χιλιάδων ασθενών, τραυματιών και παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των νεογέννητων και εκτοπισμένων, που βρίσκονται στα ιατρικά συγκροτήματα.

Καλεί τέλος "την διεθνή κοινότητα και ειδικότερα την κυπριακή Κυβέρνηση για επείγουσα διεθνή παρέμβαση όχι μόνο για την παροχή προστασίας στον άμαχο παλαιστινιακό λαό, αλλά και για να λάβει πρακτικά μέτρα ώστε να σταματήσει το Κράτος Απαρτχάιντ του Ισραήλ την εθνοκάθαρση του λαού μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα