«H ΠΟΕΔ μετέτρεψε σε φάρμακο, το φαρμάκι του καλοκαιριού»

«Μέσα σε πνεύμα εποικοδομητικού και καθόλα δημοκρατικού εσωτερικού διαλόγου ολοκληρώθηκε η σημαντικότερη, ίσως, Τακτική ΠΣΓΑ των τελευταίων χρόνων», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔ, η οποία εκδόθηκε της μετά το τέλος της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της οργάνωσης.

Η ΠΣΓΑ κατέγραψε ομόφωνα τη δικαίωση, σήμερα, του μεγαλειώδους αγώνα των εκπαιδευτικών που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στη βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και υιοθετηθεί και από την ίδια την Κυβέρνηση. Ενός αγώνα που οδήγησε, πρωτίστως,

στην επαναφορά του συνταγματικά καθορισμένου και νομοθετικά ρυθμισμένου θεσμικού διαλόγου, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔ.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:
Μέσα σε πνεύμα εποικοδομητικού και καθόλα δημοκρατικού εσωτερικού διαλόγου ολοκληρώθηκε, ίσως, η σημαντικότερη Τακτική ΠΣΓΑ των τελευταίων χρόνων. Μια Συνδιάσκεψη που κλήθηκε να αξιολογήσει και να κρίνει τόσο τα θετικά, αλλά πολύ περισσότερο τα αρνητικά της πορείας της Οργάνωσης από τον περασμένο Ιούνιο 2018. Μιας περιόδου στην οποία ξέσπασε η μεγαλύτερη κρίση στην Εκπαίδευση των τελευταίων δεκαετιών.

Η ΠΟΕΔ μέσα από τη σημερινή διαδικασία εξέρχεται ακόμη πιο δυνατή, ακόμη πιο ενωμένη και θα συνεχίσει με δυναμισμό, ήθος, σοβαρότητα, τεκμηριωμένη διεκδικητικότητα να αγωνίζεται για ποιοτικότερη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση, για το καλό του Δημόσιου Σχολείου, των εκπαιδευτικών και πολύ περισσότερο των παιδιών μας που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας.

Η ΠΣΓΑ κατέγραψε ομόφωνα τη δικαίωση, σήμερα, του μεγαλειώδους αγώνα των εκπαιδευτικών που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στη βάση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί και υιοθετηθεί και από την ίδια την Κυβέρνηση. Ενός αγώνα που οδήγησε, πρωτίστως, στην επαναφορά του συνταγματικά καθορισμένου και νομοθετικά ρυθμισμένου θεσμικού διαλόγου. Ενός αγώνα που έδωσε ώθηση στην ηγεσία της ΠΟΕΔ στο τραπέζι του θεσμικού διαλόγου, στο τραπέζι της τεκμηρίωσης των θέσεων και των επιχειρημάτων και όχι των αυθαίρετων, αστήρικτων και αναληθών και ανέξοδων δημόσιων αναφορών και δηλώσεων, να καταφέρει όχι απλώς να αποκαταστήσει και να επαναφέρει θεσμούς και πολιτικές που αναίτια και αιφνιδιαστικά αμφισβητήθηκαν, αλλά να τους θεσμοθετήσει και να τους επεκτείνει αφού αποδείχθηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας ως αναγκαίοι και χρήσιμοι για τη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.

Τέλος, σημειώνουμε με ικανοποίηση και εμφατικά ότι η ΠΟΕΔ το φαρμάκι του περασμένου καλοκαιριού μέσα από ενότητα, οξυδέρκεια τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία το μετέτρεψε σε φάρμακο για το δημόσιο σχολείο που σιγά σιγά και με τη συνέχιση του ειλικρινούς διαλόγου θα θεραπεύσει πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν επί σειρά ετών το Δημόσιο Σχολείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα