H Μόρφου δεν είναι ούτε θα γίνει προϊόν διαπραγμάτευσης

Η Μόρφου, “δεν είναι, αλλά ούτε και θα γίνει, ποτέ προϊόν διαπραγμάτευσης” τονίζει ο Δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας, σε γραπτή του ανακοίνωση που εξεδόθη ως απάντηση σε πρόσφατες δηλώσεις του λεγόμενου πρωθυπουργό του ψευδοκράτους,Χουσεϊν Οζγκουργκιούν.

“Η καταδικαστέα, αλαζονική συμπεριφορά και οι απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις του ψευδο-πρωθυπουργού και οι τοποθετήσεις του για μη επιστροφή της Μόρφου σε περίπτωση λύσης, τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια για λύση του κυπριακού

προβλήματος και επανένωση του τόπου και του λαού μας”, αναφέρει ο Δήμαρχος Μόρφου.

Προσθέτει ότι “η Μόρφου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Μορφίτες και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να παραιτηθούμε του αναφαίρετου δικαιώματος μας για επιστροφή”.

Ο κ. Οζγκουργκιούν, αναφέρει ο Δήμαρχος, “πρέπει να γνωρίζει ότι τίποτα στη Μόρφου δεν είναι ιδιοκτησία του και τα εδάφη που κρατούν, τα κρατούν παράνομα, δια της βίας των όπλων και με την βίαιη επιβολή του κατοχικού τουρκικού στρατού ενώ τα τετελεσμένα της εισβολής και της παράνομης κατοχής, δε δίδουν κανένα δικαίωμα στον κ. Οζγκουργκιούν και στο παράνομο καθεστώς του Μουσταφά Ακιντζί και της Άγκυρας στην κατεχόμενη γη μας”.

Εξάλλου,το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Μόρφου, αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιου Παυλόπουλου, σε επίτιμο Δημότη της Μόρφου και την επίδοση σε αυτόν του κλειδιού της πόλης, την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016.

“Στο πρόσωπο του Έλληνα Προέδρου, ενσαρκώνεται η αμετάκλητη απόφαση του Ελληνισμού να αγωνισθεί με σθένος και ανιδιοτέλεια, με όλα τα μέσα που διαθέτει για τη σωτηρία της Κύπρου και την επιστροφή στη γη των πατέρων μας”, αναφέρει ο Δήμαρχος Μόρφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα