H μάχη Τσίπρα- Μεϊμαράκη και οι κινήσεις πολιτικών αρχηγών

To «όχι» του Αλέξη Τσίπρα στο κάλεσμα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για συνάντηση εντός της ημέρας, κορυφώνει την αντιπαράθεση Μαξίμου – Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στις 10 το πρωί της Κυριακής στον Αλέξη Τσίπρα για να τον καλέσει σε συνάντηση, κρατώντας στα χέρια του την διερευνητική εντολή.

Ο κ. Τσίπρας

που αρχικά δεν απάντησε στο τηλεφώνημα, όταν τελικά συνομίλησαν αρνήθηκε τη συνάντηση.

Τσίπρας: Δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή για αυτό άλλωστε και παρέδωσε αμέσως την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ως εκ τούτου, εξήγησε ότι δεν θεωρεί σκόπιμο να συναντηθούν με αντικείμενο το σχηματισμό κυβέρνησης καθώς κρίνει ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αλλά ούτε και περιθώριο προγραμματικής σύγκλισης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Παππάς: Αποκλείει τη συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ

Δεν θα υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ δηλώνει σε συνέντευξή του στο "Έθνος" της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και εξηγεί ότι «αν υπήρχε αυτή η δυνατότητα, δεν θα υπήρχε η ανάγκη προσφυγής σε πρόωρες εκλογές».

Αντίθετα, λέει, η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υπήρξε εποικοδομητική και πιθανά θα επαναληφθεί, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος.

Μεϊμαράκης: Συνάντηση με Θεοδωράκη, Γεννηματά, Λαφαζάνη

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει στα χέρια του την διερευνητική εντολή, συναντήθηκε ήδη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Με αυτές του τις κινήσεις, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει να πείσει την κοινή γνώμη ότι προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης προσπαθώντας ταυτόχρονα να κερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη του κόμματος.

Γεννηματά: Καλεί σε συσπείρωση τον κεντροαριστερό χώρο

Την ίδια ώρα, σε συσπείρωση δυνάμεων και συστράτευση καλεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά τις πολιτικές δυνάμεις, τις κινήσεις και τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού και κεντροαριστερού χώρου.

«Να θέσουμε το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό, να συστρατευτούμε αλλάζοντας τα δεδομένα, ανοίγοντας νέους δρόμους, δημιουργώντας νέες προσδοκίες και ελπίδα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Καλώ τις δυνάμεις τις κινήσεις τα πρόσωπα του σοσιαλδημοκρατικού κ κεντροαριστερού χώρου σε συσπείρωση κ συστράτευση http://t.co/fx2pydwcNS

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) August 23, 2015

ΑΝΕΛ: Θα είμαστε οι εγγυητές σταθερότητας στη νέα κυβέρνηση

Οι Ανεξάρτητοι Ελλήνες ωστόσο, διεκδικούν εκ νέου την ένταξη τους στη νέα κυβέρνηση, χωρίς να απορρίπτουν μία σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες", με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των Ελλήνων πολιτών, θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας και στη νέα κυβέρνηση, με αδιαπραγμάτευτες «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα, τη θρησκεία, την εθνική κυριαρχία και την αξιοπρέπεια τη χώρας μας» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του κόμματος.

Η «Λαϊκή Ενότητα»…

Το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με βάση τα νέα δεδομένα, παρουσιάζεται ως το αντίπαλο δέος στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα «μνημονιακά κόμματα» που στήριξαν την συμφωνία των δανειστών, επιδιώκοντας να αντλήσει ψήφους από τους απογοητευμένους υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα του «αντιμνημονιακού μπλοκ».

Κατά της «μετάλλαξης» του ΣΥΡΙΖΑ ο Βαρουφάκης - Δεν θα είναι υποψήφιος με τον Α.Τσίπρα

Την άποψη ότι θα ήταν καλύτερο ο Αλέξης Τσίπρας «να υποχωρούσε στην αντιπολίτευση» αντί να αποδεχθεί τους όρους των πιστωτών, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί έτσι να «μεταλλαχθεί» σε κάτι που δεν ήθελε να γίνει, εκφράζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Observer ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Για τον τέως ΥΠΟΙΚ, ο Πρωθυπουργός έπεσε θύμα των συμβούλων του και του εγώ του.

Πάντως ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι δε θα είναι υποψήφιος με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσει να του επιτίθεται.

Η Κωνσταντοπούλου καλεί εκ νέου τους πολιτικούς αρχηγούς

Στο μεταξύ, εκ νέου για σήμερα το βράδυ συγκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου , τη διάσκεψη των προέδρων καθώς χτες αναβλήθηκε μιας και όλα τα κόμματα πλην της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν παρέστησαν προκειμένου να σχηματιστεί η απαιτούμενη απαρτία.

Κωνσταντοπούλου καλεί Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών

Σε μία άλλη εξέλιξη, συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προγραμμάτισε για τη Δευτέρα και την Τρίτη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να εξεταστεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για την υπόθεση της Siemens.

Follow @KonstantinaNeo !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Keywords
Τυχαία Θέματα