H κατάντια και η ντροπή της Ε.Ε

Μόνο κατάντια και ντροπή της ΕΕ, μπορεί να αισθανόμαστε, για την απόφαση του Συμβούλιο Κορυφής «Επιχειρηματιών», στις 2 Οκτωβρίου. Απόδειξε για μια ακόμα φορά ότι, είναι επιχείρηση μεγαλομετόχων, πολυεθνικών, μια ένωση συμφεροντολόγων, ένας χώρος ιδιωτικών «αρχών» και «αξιών» που υποστηρίζουν την τσέπη τους.

Καταλάβαμε τι μας είπαν οι σοφοί μεγαλοεπιχειρηματίες της ΕΕ; Τιμωρούμαι αυστηρά τον δικτάτορα της Λευκορωσίας για την νοθεία στις κάλπες του καταπιεσμένου λαού του και στον δικτάτορα της Τουρκίας, τον καταπατητή του Διεθνούς Δικαίου, τον εισβολέα σε όλα τα κράτη της περιοχής, τον

υποστηριχτή της τρομοκρατίας, τον εκμεταλλευτή των απροστάτευτων μεταναστών, των σφαγέα των Κούρδων, τον ταραξία της ειρήνης, τον καταπιεστή του λαού του, των απειλών τους πάντες και τα πάντα, του δίνει «παράταση» μέχρι τον Δεκέμβριο ή όπως λέμε εμείς, την «κόκκινη Πέμπτη», ή επ’ αόριστο, για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τα εγκλήματα του και μετά βλέπουμε. Αυτό μας είπαν.
 

Οι δικοί μας δε, είναι πάρα πολύ ικανοποιημένοι για την «υποστήριξη» και «αλληλεγγύη» που έτυχαν, ο μεν «δικός» μας δήλωσε με πάσα «ειλικρίνεια» ότι, «ουδέποτε ένοιωσε μόνος». Βέβαια μπορεί να εννοούσε ότι, μέσα στην αίθουσα υπήρχαν και άλλοι 26.
 

Κατάλαβαν πόσα χρόνια είναι που παραβιάζετε η ΑΟΖ μιας χώρας μέλους της, χωρίς να τους καίγεται καρφί (για να είμαστε δίκαιοι επέβαλαν «κυρώσεις» σε κάνα 1- 2 άτομα); Κατάλαβαν ότι έχει 46 χρόνια που κατέχει το 36% του εδάφους χώρας μέλους της; Θέλει ακόμα λίγο χρόνο; Γιατί; Πρέπει να εποικίσει και την κλειστή περιοχή Αμμοχώστου και ύστερα να το δουν; (Αυτό το έγραψα λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθεί η εντυπωσιακή φιέστα θράσους και προκλητικότητας – το οποίο σαν απλός πολίτης και χωρίς Υπηρεσίες Πληροφοριών στην διάθεση μου, ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι θα γίνει). Αυτό κατάλαβε η κυρία Μέρκελ; Αυτό θα έκανε για την χώρα της; Ας τολμούσαμε να μην συμφωνούσαμε αν συνέβαινε κάτι ανάλογο στην Γερμανία.

Αφού συντόνισε με μαεστρία την οικονομική εξαθλίωση της Ελλάδας και Κύπρου, τώρα προχωρά και στην πλήρη υπόταξη τους στα επεκτατικά σχέδια της «φίλης» της και «συνέταιρης» της, Τουρκίας. Μα τι περιμένεις από μια χώρα που αιματοκύλισε και κατάστρεψε δυο φορές τον πλανήτη και αφού τις χαρίστηκαν όλα τα δάνεια της και κατέκλεψε τον χρυσό των χωρών που κατέλαβε, έκανε τόσα «πειράματα» στους καημένους αιχμαλώτους και είναι η ακμάζουσα «δικτατορία» της ΕΕ και βέβαια σε λίγο πανέτοιμοι για τον «Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο». Περιμένεις να υποστηρίξει αρχές και αξίες; Βέβαια τώρα επείγεται να επιβάλει και κυρώσεις στην Ρωσία, για την «απόπειρα» να δηλητηριάσουν ένα πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν.
 

Η απορία μου είναι τι γύρευε τόσο έκτακτα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος στην Κύπρο στις 30 Σεπτεμβρίου, παραμονή της συνόδου; Γιατί αναβλήθηκε η σύνοδος στις 24 Σεπτεμβρίου, επειδή ήρθε σε επαφή με άτομο ασθενή με κορωνοιό ο κ. Μισέλ; Πέρασαν στις 1 Οκτωβρίου, 14 μέρες απομόνωσης και συμμετείχε κανονικά στις εργασίες της συνόδου; Το δούλεμα έγινε επάγγελμα.
 

Ο «δικός» μας δήλωνε για να είναι σίγουρος ότι, «δεν είναι αυτοσκοπός οι κυρώσεις». Γιατί πήγες κύριε πρόεδρε; Σταμάτησε η παραβίαση της ΑΟΖ της χώρας σου; Μήπως σε «ενημέρωσε» η Τουρκία ότι θα σταματήσει; Ποιος ήταν ο στόχος σου; Γιατί τόσο θέατρο; Τι θα κάνεις όταν σε λίγες μέρες θα εποικισθεί η Αμμόχωστος; ( και αυτό το γράψαμε πριν αυτό το ανεπανάληπτο συμβάν). Θα περιμένεις την σύνοδο του Δεκεμβρίου; Τουλάχιστον μην μας το παίζεις και ευχαριστημένος. Πες και μια φορά την αλήθεια.
 

Η Τουρκία δηλώνει ότι δεν συζητά με την «εκλιπούσα Νότια Κύπρο» για την ΑΟΖ αν δεν λυθεί πρώτα το κυπριακό. Όταν λυθεί το κυπριακό και θα έχουν βέτο οι Τ/κ, μάλλον οι έποικοι, πήγαινε και συζήτα όσο θέλεις και άμα βγάλεις άκρη πες το και σε μας, για να σε χειροκροτήσουμε.
 

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πριν από λίγες ημέρες τον φιλοξενήσαμε στην Κυπριακή Δημοκρατία, μας αποκάλεσε «Νότια Κύπρο», τόσο κατάλαβε που βρισκόταν και το «εφεύρημα» του θα συγκαλέσει είπε, σύσκεψη για τον διαχωρισμό της Ανατολικής Μεσογείου, λες και δεν είναι ευθύνη των κρατών να το πράξουν, βέβαια αυτό ζήτησε ο σουλτάνος, τι να κάνει ο άνθρωπος; Υπάλληλος της κυρίας Μέρκελ είναι να χάσει την δουλειά του; Τα «δήθεν» Ηνωμένα Έθνη όλος «τυχαία» την 1η Οκτωβρίου καταχώρησαν το Τουρκο - Λιβυκό σύμφωνο, με τον «Άγιο» Αντόνιο Γκουντέρες, να ξυπνά αίφνης από τον «ύπνο του δικαίου».
 

Βέβαια να μην σχολιάσουμε τον κύριο Μητσοτάκη, που αν συνεχίσει έτσι θα ξεπεράσει και …….την χούντα των Αθηνών.
 

Ξέρετε και οι δυο σας ότι αν δεν έχετε ισχύ, οικονομική, διπλωματική, αμυντική, θα πάρετε αυτό που σας αναλογεί. Από την εξίσωση αφαιρέσατε και την Ρωσία, το πέμπτο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και όταν το ψάξετε θα είναι αργά. Δυστυχώς δεν έχετε στην φαρέτρα σας τίποτα από αυτά και επιπλέον δεν έχετε και ορθή κρίση. Αλλοίμονο μας.
 

Όταν θα αρχίσετε από το μηδέν, δεν θα ξέρετε σε πιο θα κλάψετε και που την κεφαλή κλίνε!!!! Κρίμα στην ταλαίπωρη Κύπρο των αγίων και την Ελλάδα του πολιτισμού και των ηρώων, από τα βάθη των αιώνων.

Αντιστράτηγος ε.α.

Keywords
Τυχαία Θέματα