H Χίλαρι προηγείται του Τραμπ κατά 11 μονάδες (δημοσκόπηση)

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters, η Χίλαρι Κλίντον έχει ανακτήσει ένα γερό προβάδισμα 11 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κλίντον υποστηρίζεται από το 46% των πιθανών ψηφοφόρων, ενώ το 35% φαίνεται να στηρίζει τον Τραμπ. Το 19,2% των ψηφοφόρων δεν υποστηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους. Το

προβάδισμα των 11 μονάδων για την Κλίντον αποτελεί μια απότομη αλλαγή των αποτελεσμάτων του περασμένου μήνα που τους έδειχνε πολύ κοντά.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Reuters, ο Τραμπ χάσει 5 μονάδες, ενώ η Κλίντον έχει κερδίσει 6. Η Κλίντον προηγείται του Τραμπο κατά 15 μονάδες μεταξύ των γυναικών. Μεγαλύτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Κλίντον προηγείται τώρα και μεταξύ των ανδρών ψηφοφόρων, ενώ στα μέσα Μαΐου ο Τραμπ είχε προβάδισμα 7 μονάδων σε αυτή την ομάδα πληθυσμού.

Ο Ντόναλτν Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται μεταξύ των ηλικιών άνω των 60 ετών ενώ η Χίλαρι Κλίντον κυριαρχεί μεταξύ των νεότερων ψηφοφόρων. Φαίνεται μάλιστα, να παίρνει μεγαλύτερα ποσοστά στις ηλικίες αυτές απ' ότι ο Ομπάμα το 2012 με αντίπαλο τον Ρούμνει.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.276 ψηφοφόροι και το ποσοστό λάθους είναι +/-3,2%.

Keywords
Τυχαία Θέματα