H INEK-ΠΕΟ απαντά με λάσπη & συκοφαντία σε παραπολιτικό του SigmaLive

Την οδό της λασπολογίας και της συκοφαντίας, επέλεξε ο γενικός διευθυντής του ΙΝΕΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Παύλος Καλοσυνάτος, για να σχολιάσει παραπολιτικό του SigmaLive για την χρηματοδότησή που έλαβε το Ινστιτούτο από ευρωπαϊκά κονδύλια και την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο Προγράμματος  Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας σε ενήλικες μετανάστες.

Διαβάστε επίσης: «Τσίμπησε» 350 χιλιάδες ευρώ η ΠΕΟ

για θέματα μετανάστευσης

Σε γραπτή ανακοίνωση, που εξέδωσε, επιχειρεί τεχνηέντως να διασυνδέσει την ειδησεογραφική πύλη με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα, ενώ αυθαίρετα καταλύει την δημοσιογραφική κριτική ισχυριζόμενος ότι εξυπηρετούνται πολιτικές σκοπιμότητες.

Ουδέν αναληθέστερο, κι επ’ αυτού επιφυλάσσουμε όλα τα νόμιμά μας δικαιώματα.

Αντίθετα, πολιτικές διασυνδέσεις διαπιστώνονται για το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου, το οποίο ιδρύθηκε από την ΠΕΟ και στελεχώνεται με στελέχη του ΑΚΕΛ

Το SigmaLive διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, την οποία παρά ταύτα δημοσιεύει, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, λέξη άγνωστη προφανώς για τον συγγραφέα της.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Απάντηση σε δημοσίευμα του SIGMA LIVE που επιχειρεί να δυσφημήσει το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου – ΠΕΟ

Αναφορικά με σημερινή (19/11/2020) καταχώρηση στο SIGMA LIVE που φέρει τον τίτλο «‘Τσίμπησε’ 350 χιλιάδες ευρώ η ΠΕΟ  για θέματα μετανάστευσης» και την υπογραφή ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε τα παρακάτω σχόλια ως απάντηση στην προσπάθεια δυσφήμησης και δημιουργίας παραπλανητικών εντυπώσεων που επιχειρεί η διαδικτυακή σας πύλη:

Το Ινστιτούτο Εργασίας Κύπρου είναι ερευνητικό και εκπαιδευτικό ίδρυμα που δημιουργήθηκε από την ΠΕΟ το 2002. Το ίδρυμα, ωστόσο, έχει δική του νομική υπόσταση και είναι εγγεγραμμένο ως μη-κερδοσκοπικό, σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί σωματείων και ιδρυμάτων νόμου.
 Το έργο στο οποίο αναφέρεται η καταχώρησή σας ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου 2020 και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εργασίας ΚύπρουΠΕΟ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το γεγονός ότι η υλοποίηση του έργου καμία σχέση έχει με την ΠΕΟ, ήταν γνωστό και σε εσάς, όμως επιλέξατε να το αγνοήσετε για να δημιουργήσετε παραπλανητικές εντυπώσεις, να υπηρετήσετε κομματικές σκοπιμότητες και να ευθυγραμμιστείτε με την αντιμεταναστευτική και ρατσιστική περιρρέουσα. Για του λόγου το αληθές, σάς παραπέμπουμε στην σχετική ανακοίνωση του ΕΛΑΜ.
 Το Ινστιτούτο Εργασίας ΚύπρουΠΕΟ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου προφανώς δεν ‘τσίμπησαν’ 350 χιλιάδες ευρώ, αλλά διεκδίκησαν με επιτυχία την υλοποίηση του έργου, συμμετέχοντας σε ανταγωνιστικό διαγωνισμό που διεξάχθηκε το 2018. Για την εγκυρότητα του διαγωνισμού σας παραπέμπουμε στη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και απαιτήσεις συμμετοχής σε τέτοιους διαγωνισμούς μπορούν σας σας δώσουν και πολλοί άλλοι οργανισμοί που υλοποίησαν έργα από το ίδιο ταμείο, μεταξύ αυτών και το Sigma Radio TV Public Ltd.
 Το Ινστιτούτο Εργασίας ΚύπρουΠΕΟ και το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν ‘τσίμπησαν’ 350 χιλιάδες ευρώ. Οι 350 χιλιάδες ευρώ είναι οι πόροι που έχουν διαθέσει το ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και η Κυπριακή Δημοκρατία για να μπορέσουν εκατοντάδες υπήκοοι τρίτων χωρών να συμμετέχουν σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας που έχουν υλοποιηθεί σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Με αυτούς τους πόρους έχουν δημιουργηθεί θέσεις εργασίας για νέους εκπαιδευτικούς και άλλους που συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου.
 Με τους ίδιους πόρους έχει χρηματοδοτηθεί και η καμπάνια ενημέρωσης για τους στόχους και τους χρηματοδότες του έργου. Η καμπάνια ενημέρωσης έτρεξε τον περασμένο μήνα σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεταξύ άλλων, έτρεξε και στο ‘SIGMA TV’ και το ραδιόφωνο ‘Πρώτο’. Εμείς αυτό το βρίσκουμε ηθικό και ελπίζουμε τώρα να συμφωνήσετε και εσείς μαζί μας.
 Τέλος, το Ινστιτούτο Εργασίας ΚύπρουΠΕΟ επιδιώκει την υλοποίηση τέτοιων έργων επειδή πιστεύει στην αξία της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ως αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας ένταξης των μεταναστών. Για αυτή μας την πεποίθηση δεν είμαστε υπόλογοι ούτε στο SIGMA Live, ούτε στο ΕΛΑΜ.

Παύλος Καλοσυνάτος

Γενικός Διευθυντής

Λευκωσία, 19/11/2020

Keywords
Τυχαία Θέματα