H FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο τρίτης μεταγραφικής περιόδου

Αυτή τη στιγμή τα πράγματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο παραμένουν στο... φλου, όπως ακριβώς και όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής, ελέω κορωνοϊού. Ωστόσο, όσον αφορά τουλάχιστον στο κομμάτι της μπάλας, η FIFA εξακολουθεί να μελετά τους τρόπους με τους οποίους θα εξομαλύνει την ποδοσφαιρική ζωή, μετά την καραντίνα.

Όμως μάλιστα δήλωσε ο διευθυντής κανονισμών της Παγκόσμιος Ομοσπονδίας, Τζέιμς Κίτσινγκ, είναι ορατό το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας τρίτης μεταγραφικής περιόδου, πέρα από τις παραδοσιακές του καλοκαιριού και του Ιανουαρίου, η

οποία θα είναι ευέλικτη και θα επιτρέπει στις ομάδες να προγραμματίσουν το μέλλον τους, από τη στιγμή που στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει να παίζεται ποδόσφαιρο σε κάθε χώρα.

Μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο ARD, ο Κίτσινγκ σημείωσε σχετικά: «Θα μπορούσαμε να δούμε την έναρξη μίας τρίτης μεταγραφικής περιόδου. Η FIFA θέλει να είναι ευέλικτη σ' αυτό το ζήτημα και ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μεταγραφικές περίοδοι θα μπορούσαν να επαναπρογραμματιστούν, εάν η αγωνιστική περίοδος που διακόπτεται στην παρούσα φάση, διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Προς το παρόν, υπάρχουν δύο περίοδοι, μία το καλοκαίρι και μία τον χειμώνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα