Gangs of London: Ο «Δούκας» και η ιστορία της μεγαλύτερης Τ/κ συμμορίας στο ΗΒ

Έχοντας διασυνδέσεις με διεθνείς εμπόριο όπλων, βίαιες ληστείες και ναρκωτικά,  οι Τ/κ μαφιόζοι της οικογένειας Αρίφ  κάλυψαν το κενό που άφησαν οι διαβόητες οικογένειες εγκληματιών του Λονδίνου - οι Krays και οι Richardsons. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Sun (12/03/23), τα πλοκάμια της συμμορίας εξαπλώθηκαν ακόμη και σε νόμιμες επιχειρήσεις με μια αυτοκρατορία που περιλαμβάνει ποδοσφαιρικό κλαμπ, παμπ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα σε όλο το Southwark.

Μετά την ισόβια κάθειρξη του Έντι Ρίτσαρντσον το 1990, οι Αρίφς ήταν οι νέοι βασιλιάδες

του The Old Kent Road.

Το Bermondsey, η καρδιά του υπόκοσμου του Νοτίου Λονδίνου, ήταν το γήπεδό τους. Επικεφαλής της τουρκοκυπριακής οικογένειας ήταν οι αδελφοί Μπεκίρ, Μεχμέτ, Ντογκάν και Ντενίς. Ο Ντένις και ο Μεχμέτ έχτισαν τη φήμη τους ως σοβαροί ένοπλοι ληστές τη δεκαετία του 1980, χτυπώντας φορτηγά Securicor στη νοτιοανατολική Αγγλία. Λέγεται ότι είχαν κερδίσει εκατομμύρια από ένοπλες ληστείες και είχαν την πλήρη προσοχή της Σκότλαντ Γιαρντ - η οποία δημιούργησε μια ειδική ομάδα εργασίας μόνο και μόνο για να τους εξαρθρώσει.


Ο Ντένις Αρίφ ντύθηκε γέρος κατά τη διάρκεια της ένοπλης ληστείας στο Woodhatch στο Surrey τον Νοέμβριο του 1990

Το οπλοστάσιο που βρέθηκε στο σπίτι των Μεχμέτ και Ντενίζ Αρίφ το 1991


 

Οι ντετέκτιβ είχαν θέσει τον Μεχμέτ Αρίφ υπό αυστηρή παρακολούθηση πριν από τη ληστεία

Ένας αστυνομικός που πέρασε μισή ζωή στην υπόθεση της οικογένειας είπε: «Οι Arifs είναι μια από τις πιο φοβερές συμμορίες κακοποιών που έχουν δει ποτέ στο Λονδίνο».

Τελικά, τα κάποτε ισχυρά αδέρφια καταδικάστηκαν σε μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για μια σειρά από ληστές και αδικήματα ναρκωτικών - αφήνοντάς τους μια εξαντλημένη δύναμη στον υπόκοσμο του Λονδίνου.

Ένας άνδρας που γνώριζε τους Αρίφ στη δεκαετία του '90 είπε: «Ήταν μια εταιρεία βαρέων καθηκόντων στην εποχή τους, σε ένοπλες ληστείες και ναρκωτικά.

«Αλλά τώρα είναι διασπασμένοι».

Σύνδεσμοι με Μαφία

Ο Peter Walsh, συγγραφέας του Drug War: The Secret History είπε ότι η οικογένεια Arif ευημερούσε λόγω των διασυνδέσεών της με τον τουρκικό υπόκοσμο.

Αυτό τους επέτρεψε να έχουν πρόσβαση σε ναρκωτικά κατηγορίας Α που άλλες συμμορίες μπορούσαν μόνο να ονειρευτούν.

Η ικανότητά τους να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα για να μιλούν με κώδικα τους επέτρεψε επίσης να μπερδέψουν τις αρχές επιβολής του νόμου.

«Οι Αρίφ ήταν από τις πιο διαβόητες εγκληματικές φυλές των τελευταίων πενήντα ετών, εκεί ψηλά με διαβόητα ονόματα όπως οι Krays, οι Richardsons και οι Frasers», είπε.

«Έχουν χέρι σε όλα, από ένοπλη ληστεία και περίφραξη κλεμμένων αγαθών μέχρι διακίνηση και κατασκευή ναρκωτικών, και αρκετά από τα αδέρφια έχουν εκτίσει τεράστιες ποινές φυλάκισης.

«Αλλά αυτές οι παλιές οικογένειες εγκληματιών του Λονδίνου πέρασαν τη μέρα τους. Ένα πράγμα που έδωσε στους Αρίφ ένα πλεονέκτημα ήταν οι δεσμοί τους με τον τουρκικό και τον τ/κ υπόκοσμο.

«Οι Τούρκοι διευθύνουν το εμπόριο ηρωίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες και είναι πολύ πιο πλούσιοι και πιο εξελιγμένοι ακόμη και από τις καλύτερα οργανωμένες οικογένειες εγκληματιών της Βρετανίας.

«Ελέγχοντας τη διαδρομή από τα χωράφια της παπαρούνας του Αφγανιστάν προς τους δρόμους της Δυτικής Ευρώπης, μερικές φορές με τη σύμπραξη ισχυρών πολιτικών, αστυνομικών και του τουρκικού στρατού, δημιούργησαν μια ακατάσχετη βάση ισχύος που παραμένει μέχρι σήμερα.

«Είναι επίσης δύσκολο να διεισδύσουν με παραδοσιακές μεθόδους επιβολής του νόμου.

«Ελέγχουν τα πράγματα πολύ αυστηρά, είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετήσουν έναν μυστικό αξιωματικό στα δίκτυά τους, και οι τηλεφωνικές υποκλοπές και τα ηλεκτρονικά σφάλματα είναι άχρηστα αν δεν έχεις κάποιον που να μπορεί να μεταφράσει με ακρίβεια τις συχνά ανεξήγητες τοπικές διαλέκτους τους.

«Είναι τόσο ισχυροί όσο η ιταλική Camorra ή η μαφία ή τα καρτέλ της Κολομβίας, αλλά πολύ λιγότερα είναι γνωστά γι 'αυτούς. Και έτσι τους αρέσει».

Υπόθεση απαγωγή

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Ντογκάν Αρίφ συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σχέδιο απαγωγής Ιρανών διπλωματών και στρατιωτικών αξιωματικών.

Οι συνωμότες σχεδίαζαν επίσης να εξαπατήσουν την ιρανική κυβέρνηση σε μια συμφωνία όπλων, χρεώνοντάς τους 26 εκατομμύρια λίρες για 8.000 πυραύλους που δεν υπήρχαν.

Όμως η διεθνής συνωμοσία κατέρρευσε όταν ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν σε δύο διαμερίσματα κοντά στο Marble Arch στο κεντρικό Λονδίνο.

Οι συνωμότες έλαβαν βαριές ποινές φυλάκισης, αλλά ο Ντογκάν Αρίφ αφέθηκε ελεύθερος αφού αθωώθηκε για συνωμοσία για φυλάκιση.

Όμορφο παιχνίδι

Ο Ντόγκαν, πολύ γνωστός στο Νότιο Λονδίνο, έπαιξε για τον ημι-επαγγελματικό σύλλογο Fisher Athletic FC πριν γίνει μάνατζέρ τους στα τέλη της δεκαετίας του '70.

Ο Ντόγκαν, ο οποίος είχε ένα κοσμηματοπωλείο, ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και ένα εστιατόριο, όργωσε μια περιουσία στο κλαμπ για να το βοηθήσει να ξεφύγει από την αφάνεια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Μιλώντας στους Times τον Νοέμβριο του 1988, είπε: «Έχω φροντίσει τον σύλλογο από το πουθενά μέχρι τη σημερινή του κατάσταση και ο μόνος λόγος που το κάνω είναι για ευχαρίστηση.

«Είχα πολλές προσφορές από άλλους συλλόγους, αλλά καμία δεν μου προσφέρει τη συμμετοχή που έχω με τον Φίσερ».

Είπε ότι ήταν όνειρό του να δει τον σύλλογο να προβιβάζεται από στη Football League.

Τον Μάρτιο του 1990 ο Ντογκαν Αρίφ καταδικάστηκε στο Maidstone Crown Court για αδικήματα ναρκωτικών.

Όταν οι Αρίφς  οργάνωσαν έναν οικογενειακό γάμο το 1990, η λίστα των καλεσμένων λέγεται ότι ήταν ένας "Whos Who" του εγκλήματος του Λονδίνου.

Οι Times ανέφεραν ότι μέλη των οικογενειών Coleman, Fraser, White και Hiscock παρευρέθηκαν στο West End.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στο The Savoy και αναφέρθηκε ότι συγκέντρωσε έναν λογαριασμό 32.000 λιρών μπαρ.

O «Δούκας»

Το 1999 ο Μπεκίρ Αρίφ, γνωστός στο δρόμο ως Ο Δούκας, φυλακίστηκε για 23 χρόνια αφού η αστυνομία εξάρθρωσε ένα σχέδιο ηρωίνης 12 εκατομμυρίων λιρών.

Καταδικάστηκε για συνωμοσία για προμήθεια ηρωίνης μετά από δίκη.  Και λέγεται ότι είχε εκατομμύρια και ένας από τους πλουσιότερους απατεώνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γκάι Στάντον, ο οποίος εργαζόταν ως μυστικός τελωνειακός στο Λονδίνο, γνώρισε την οικογένεια Αρίφ τη δεκαετία του 1990. Ο Γκάι εργάστηκε για το Beta Project, μια ειδική μονάδα που δημιουργήθηκε από την HM Customs and Excise για να διεισδύσει σε συμμορίες ναρκωτικών.

Το The Betrayer, που αφηγείται την ιστορία των χρόνων που πέρασε κατασκοπεύοντας συμμορίες ναρκωτικών και αφεντικά καρτέλ, ρίχνει φως στους Αρίφ.

Το βιβλίο αναφέρει: «Συνάντησα επίσης μερικούς από τη διαβόητη οικογένεια Arif από την περιοχή Old Kent Road, που έκαναν τη φήμη τους ως βίαιοι ένοπλοι ληστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Gangs, London, Δούκας,Gangs, London, doukas