GP Μονακό: Και ξαφνικά... Rosberg

Ένα στρατηγικό λάθος της Mercedes στέρησε από τον Lewis Hamilton τη νίκη στην πίστα του Μονακό, με τον ομόσταυλό του, Nico Rosberg να βλέπει πρώτος την καρό σημαία για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πριγκιπάτο. Δεύτερος ο Vettel, εγκατέλειψε ο Fernando Alonso.

Ο Lewis Hamilton

κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, ωστόσο ένα λάθος στη στρατηγική της Mercedes έριξε τον Βρετανό στην τρίτη θέση, με αποτέλεσμα ο Nico Rosberg να πανηγυρίσει από το... πουθενά την δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα και τρίτη συνεχόμενη στην πίστα του Μονακό.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014, εκμεταλλευόμενος την pole position, όδευε προς μία άνετη νίκη μέχρι τη στιγμή που η Mercedes αποφάσισε να τον βάλει στα pits την ώρα που βρισκόταν στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ο Hamilton βγήκε στην τρίτη θέση, πίσω και από τον Sebastian Vettel και όταν τελικά το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στον 70ό γύρο, ήταν αδύνατον να αποκατασταθεί η τάξη.

Κερδισμένος από όλα αυτά βγήκε ο Nico Rosberg, ο οποίος πανηγύρισε την δέκατη νίκη της καριέρας, πλησίασε τον ομόσταυλό του στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Formula 1 και έγινε ο τέταρτος οδηγός που πετυχαίνει τρεις διαδοχικές νίκες στο Μονακό μετά τους Graham Hill, Alain Prost και Ayrton Senna.

Αναλυτικά η κατάταξη στο Grand Prix του Μονακό:

PROVISIONAL RESULT: 1 ROS 2 VET 3 HAM 4 KVY 5 RIC 6 RAI 7 PER 8 BUT 9 NAS 10 SAI 11 HUL 12 GRO 13 ERI 14 BOT 15 MAS 16 MER 17 STE #MonacoGP

Formula 1 (@F1) May 24, 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα