FIFA-Νέος πρόεδρος ο Ινφαντίνο

Ο Ελβετός Τζάνι Ινφαντίνο είναι ο 10ος προέδρος της Ιστορία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας (FIFA). Ο 45χρονος γενικός γραμματέας της UEFA επικράτησε του Σεϊχη του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Ιμπραϊμ Αλ Χαλίφα, στις αρχαιρεσίες του έκτακτου συνεδρίου που διεξήχθη στη Ζυρίχη.

Ο Ινφαντίνο συγκέντρωσε 115 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία, έναντι 88 του Σεϊχη Σαλμάν και διαδέχεται τον Ισα Χαγιάτου ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος

της μεταβατικής περιόδου, μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτηση τον Σεπ Μπλάτερ. Ο Χαγιάτου ήταν αυτός που επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα, χρήζοντας τον Ινφαντινο πρόεδρο για την τετραετία 2016-2020.

Εμφανώς συγκινημενος, αμέσως μετά τη νίκη του, ο Ελβετός στην ομιλία του ανέφερε:

«Δεν μπορώ να εκφράσω τί ακριβώς αισθάνοναι αυτή τη στιγμή. Ζήσαμε μια μεγάλη κρίση, αλλά τώρα αυτό ανήκει στο παρελθόν. Σ΄αυτό το υπέροχο ταξίδι συνάντησα υπέροχους αθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ολοι αυτοί απαιτούσαν το σεβασμό στη FIFA. Πρέπει να τους κάνουμε να μας χειροκροτήσουν ξανά για όλα όσα θα κάνουμε μαζί. Ευχαριστώ όλες τις χώρες, και τις 209, όλους τους υποψήφιους. Η διαδικασία αυτή ήταν ένα μεγάλο δείγμα δημοκρατίας. Θέλω να είμαι πρόεδρος και των 209 ομοσπονδιών-μελών. Εχω ταξιδέψει σε όλον τον κλόσμο και σκοπεύω να συνεχίσω. Σ΄αυτή τη νέα εποχή της FIFA πρέπει να βάλουμε ξανα στο επικεντρο στο αυτό το υπέροχο παιχνίδι, το ποδόσφαιρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα