FBI: Μη φορτίζετε τα κινητά σας τηλέφωνα σε δημόσιους φορτιστές -Ποιος ο λόγος

Προειδοποίηση εξέδωσε το FBI πρόσφατα προς τους χρήστες σχετικά με τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Ειδικότερα, σημειώνει ότι οι απατεώνες έχουν καταφέρει να καταλάβουν δημόσιους φορτιστές που μπορούν να μολύνουν συσκευές με κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό που μπορεί να δώσει στους χάκερ πρόσβαση στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή σας, σύμφωνα με το CNBC.

«Αποφύγετε τη χρήση δωρεάν σταθμών φόρτισης σε αεροδρόμια,

ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα», ανέφερε ένα tweet από το γραφείο του FBI στο Ντένβερ. «Οι απατεώνες έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιούν δημόσιες θύρες USB για να εισάγουν κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό παρακολούθησης σε συσκευές. Να έχετε μαζί σας τον δικό σας φορτιστή και το δικό σας καλώδιο USB και να χρησιμοποιείτε αντί αυτού μια πρίζα».

Avoid using free charging stations in airports, hotels or shopping centers. Bad actors have figured out ways to use public USB ports to introduce malware and monitoring software onto devices. Carry your own charger and USB cord and use an electrical outlet instead. pic.twitter.com/9T62SYen9T

FBI Denver (@FBIDenver) April 6, 2023

Το FBI προσφέρει παρόμοιες οδηγίες στον ιστότοπό του για την αποφυγή δημόσιων φορτιστών. Το δελτίο δεν ανέφερε κάποια πρόσφατη περίπτωση βλάβης των καταναλωτών από το juice jacking και το FBI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού σχετικά με το τι προκάλεσε την υπενθύμιση από το γραφείο του στο Ντένβερ.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών έχει επίσης προειδοποιήσει για το «juice jacking», όπως είναι γνωστό το σύστημα φόρτωσης κακόβουλου λογισμικού, από το 2021.

Οι καταναλωτικές συσκευές με παραβιασμένα καλώδια USB μπορούν να υποκλαπούν μέσω λογισμικού που μπορεί στη συνέχεια να αποσπάσει ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης, προειδοποίησε τότε η FCC. Η Επιτροπή είπε στους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτούς τους δημόσιους σταθμούς.

naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
FBI, #45Ποιος,FBI, #45poios