Eurovision 2024: Θα εμφανιστούν ολογράμματα των Abba στην σκηνή του τελικού;

Θα εμφανιστούν  άραγε τα ολογράμματα Abba στη φετινή Eurovision; Είναι το ερώτημα στα χείλη κάθε οπαδού.

Ο άνθρωπος πίσω από τον φωτισμό και το περιεχόμενο - ο Fredrik Stormby - ο οποίος συνεργάστηκε με την Beyonce στην παγκόσμια περιοδεία της Renaissance πέρυσι, είναι συνηθισμένος να κρατά μυστικά στη σκηνή.

«Θα δούμε τι θα γίνει», λέει στο Sky News. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι εκτός από τη δουλειά

 του στη Eurovision τόσο φέτος όσο και πέρσι, καθώς και με τους Queen Bey, είναι επίσης ο διευθυντής φωτισμών για το Abba Voyage.

Έτσι, αν κάποιος είναι κατάλληλος να φέρει εικονικά άβαταρ της σουηδικής υπερομάδας - που ονομάστηκε "Abbatars" - στη σουηδική πόλη Μάλμο, είναι αυτός.

Αν κάτι μπορούσε να απομακρύνει τη συζήτηση από τη γεωπολιτική που επισκιάζει τη φετινή παράσταση (υπήρξε αντίθεση με το Ισραήλ να συμμετάσχει στον διαγωνισμό λόγω της συνεχιζόμενης επίγειας επίθεσης στη Γάζα) θα ήταν οι Abba

«Πιθανώς», συμφωνεί με ένα πρόσωπο πόκερ, και στη συνέχεια προσθέτει μυστικιστικά: «Από την άλλη πλευρά, με το Abba Voyage, το ερώτημα είναι πότε μπορείτε να κλείσετε αυτόν τον κύκλο, μπορεί απλώς να συνεχιστεί για πάντα στην αιωνιότητα».

Έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε που ο Bjorn Ulvaeus, ο Benny Andersson, η Agnetha Faltskog και η Anni-Frid Lyngstad κέρδισαν τη Eurovision και ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συναντηθούν προσωπικά στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision αυτό το Σάββατο, η ώρα θα φαινόταν ώριμη για μια εικονική συνάντηση.

Δεν έχουν παίξει μαζί από το 1982 (στο ξεχασμένο The Late Late Breakfast Show του Noel Edmonds), αλλά το Abba Voyage, το εικονικό σόου στο Ανατολικό Λονδίνο έχει προσελκύσει περισσότερους από ενάμιση εκατομμύριο επισκέπτες από τότε που άνοιξε το 2022 και φημολογείται ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει παγκόσμια περιοδεία.

Τα χείλη των εμπλεκομένων εξακολουθούν να παραμένουν σταθερά σφραγισμένα σε πιθανές εικονικές εμφανίσεις - αφήνοντας τους θαυμαστές να παρακολουθούν και να περιμένουν - τι μπορούμε σίγουρα να περιμένουμε από τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision;

Η σκηνή

Σε περίπου 20 μέτρα τετράγωνο, και με εμπειρία θέασης 360 μοιρών, είναι ένα πλήρες γεγονός τόσο για τους ερμηνευτές όσο και για τους θεατές.

Η φετινή παράσταση, την οποία θα παρακολουθήσουν περίπου 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, θα περιλαμβάνει τεράστιους κύβους βίντεο στο κέντρο της σκηνής, μια κινητή οροφή που μπορεί να ανεβοκατεβαίνει πάνω από το κοινό

Υπόσχεται επίσης άφθονο χρώμα και έντονες γραμμές, σε αρμονία με την «αστική και νεανική» αίσθηση του Μάλμε και της γειτονικής Κοπεγχάγης.

Το επίσημο θέμα της εκπομπής είναι «Τα φώτα της Eurovision», προφανώς εμπνευσμένο από το συνδυασμό του Βόρειου Σέλας και του σχήματος ενός αρμονικού ρυθμού σε ισοσταθμιστές ήχου. Ένα αρκετά μοναδικό mash-up.

Ασφάλεια

Η Σουηδία αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής της σε «υψηλά» πέρυσι (τέσσερα σε μια κλίμακα πέντε βαθμών) και η σουηδική αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι η ασφάλεια θα είναι αυστηρή γύρω από την εκδήλωση.

Η Eurovision γίνεται πράσινη

Σε μια ελαφρώς πειραματική προσέγγιση, η εκπομπή θα έχει ως στόχο να λειτουργεί αποκλειστικά με φώτα LED και λέιζερ, ώστε να επιτυγχάνεται χαμηλότερη σταθερή κατανάλωση ενέργειας.

Ο σχεδιασμός φωτισμού αποτελείται από περίπου 2000 φωτιστικά και 12 συστήματα παρακολούθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα