Eurosuccess: Πρωτοβουλία για επαγγελματική κινητικότητα

Ο Συμβουλευτικός οργανισμός Eurosuccess Consulting, συντονίζει το Ευρωπαϊκό έργο European Labor Mobility Support – LAMOS EU, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ (Βασική Δράση 2) και έχει ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2016. Το LAMOS EU είναι αποτέλεσμα μιας νεοσύστατης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ πέντε εταίρων οργανισμών από πέντε διαφορετικές

Ευρωπαϊκές χώρες, με απώτερο στόχο να βελτιώσει την στήριξη που προσφέρεται σε άτομα που επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό.

Τι είναι το έργο LAMOS EU;

Το έργο LAMOS EU έχει υποβληθεί στην Κύπρο και εγκρίθηκε ως το πρώτο έργο στη λίστα έγκρισης κάτω από τον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Βασικής Δράσης 2 (Στρατηγικές Συνεργασίες) του προγράμματος ERASMUS +.

Ο στόχος του έργου είναι η αύξηση της διακρατικής απασχολησιμότητας μέσω της διαμόρφωσης και της ανάπτυξης του συστήματος υποστήριξης της διακρατικής κινητικότητας του εργατικού δυναμικού και της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων /ατόμων σε διεθνές περιβάλλον με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων, των ενδιαφερόμενων φορέων και των εκπαιδευτικών φορέων.

Οι στόχοι του έργου

- Η βελτίωση της διακρατικής προσαρμοστικότητας του εργατικού δυναμικού
- Η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της προώθησης της προσαρμοστικότητας των εταιρειών και των εργαζομένων
- Η αύξηση της διαθεσιμότητας για διακρατική επαγγελματική συμβουλευτική
- Η βελτίωση των ικανοτήτων των συμβούλων και των γραφείων εξευρέσεως εργασίας

Οι ομάδες στόχου του έργου

Κύρια ομάδα στόχου: άτομα που εργάζονται, ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό, σύμβουλοι, εταίροι οργανισμοί και το προσωπικό τους.

Επιπλέον άτομα και οργανισμοί: εταιρείες και τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού, Οργανισμοί στόχοι: Οργανισμοί Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εκπαιδευτικοί φορείς, εκπαιδευτές/σύμβουλοι των εν λόγω οργανισμών, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς εργασίας (οργανώσεις εργοδοτών, γραφεία εργασίας, γραφεία εξευρέσεως εργασίας).

Τα παραδοτέα του έργου

Κατά τη διάρκεια διεκπεραίωσης του έργου, η κοινοπραξία θα αναπτύξει τέσσερα παραδοτέα:

1. Περιφερειακή Έκθεση Έρευνας Ανάλυσης: στόχος της έρευνας είναι να προσδιορίσει προσωπικούς προγνωστικούς παράγοντες της διακρατικής κινητικότητας του εργατικού δυναμικού και προγνωστικούς παράγοντες της προσαρμοστικότητας για εργασία στο εξωτερικό.

2. Οδηγός για άτομα που εργάζονται με άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό/υποστήριξη πριν από την κινητικότητα και βοήθεια στην προσαρμογή στην εργασία στο εξωτερικό: ένας οδηγός για όσους εργάζονται με άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό.

3. Ψηφιακό εργαλείο για την αξιολόγηση της ικανότητας και ετοιμότητας για τη διακρατική κινητικότητα του εργατικού δυναμικού: Το ψηφιακό αυτό εργαλείο θα είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο για να εκτιμηθεί η ικανότητα και ετοιμότητα για τη διακρατική κινητικότητα του εργατικού δυναμικού.

4. Οδηγός Προγράμματος: Ο κύριος στόχος του Οδηγού Προγράμματος είναι η προετοιμασία των ατόμων/εργαζόμενων για τη διακρατική κινητικότητα εργαζομένων και η ενίσχυση της προσαρμογής τους στο εξωτερικό.

Η κοινοπραξία του έργου

Μαζί με τον συντονιστή οργανισμό Eurosuccess Consulting από την Κύπρο, συμμετέχουν επίσης εταίροι από Ελλάδα (Action Synergy), Πολωνία (OIC Poland Foundation), Ισπανία (Inercia Digital) και Γερμανία (ABU). Η κοινοπραξία αποτελείται από εταίρους από διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι, με την εκτενή εμπειρία και δικτύωση που έχουν, θα αξιοποιήσουν στο έπακρον τα προϊόντα του καινοτόμου αυτού έργου.

Λάβετε και εσείς μέρος

Στην παρούσα φάση διεξάγεται στις προαναφερθείσες χώρες η έρευνα πεδίου όπου η συμμετοχή όσων ανήκουν στις ομάδες στόχου του έργου είναι πολύτιμη, τόσο για τον προσδιορισμό των αναγκών που προκύπτουν σε κάθε χώρα όσο και για την ανάπτυξη των παραδοτέων του έργου. Τα ερωτηματολόγια τα οποία έχουν αναπτυχθεί είναι διαθέσιμα στα αγγλικά.

Λαμβάνοντας μέρος στην έρευνα πεδίου θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συμμετέχετε δωρεάν στις πιλοτικές εφαρμογές που θα γίνουν στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια των οποίων θα μπορέσετε να μας δώσετε ανατροφοδότηση αλλά και εισηγήσεις σχετικά με τα παραδοτέα του έργου τα οποία και θα γνωρίσετε μέσα από τις πιλοτικές εφαρμογές. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Με τους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να συμπληρώσετε το κατάλληλο ερωτηματολόγιο:

1. Άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν στο εξωτερικό, επιλέξτε εδώ

2. Άτομα που εργάζονται στο εξωτερικό, επιλέξτε εδώ

3. Άτομα που έχουν εργαστεί στο εξωτερικό και έχουν επιστρέψει, επιλέξτε εδώ

4. Επιχειρήσεις, επιλέξτε εδώ

5. Ενδιαφερόμενοι φορείς και σύμβουλοι/εκπαιδευτικοί οργανισμοί που εργάζονται στον τομέα της διακρατικής κινητικότητας του εργατικού δυναμικού, επιλέξτε εδώ

Η προθεσμία για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων λήγει στις 21 Ιουλίου 2017.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο LAMOS EU, παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε με την Eurosuccess Consulting στο τηλέφωνο 22 420 110 ή μέσω email στο [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα