European Cyprus Society:Πρώτη χρονιά γεμάτη εμπειρίες

Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του νεοσύστατου οργανισμού νέων «The European Cyprus Society» έχει ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία. Από τον Οκτώβριο του 2016 η ιδέα δημιουργίας ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού, όπου οι νέοι της Κύπρου θα έχουν την δυνατότητα να φέρουν την αλλαγή στα κυπριακά δεδομένα, είναι πλέον γεγονός. Κύριος σκοπός του οργανισμού είναι η ενθάρρυνση των νέων στην έκφραση των απόψεων τους

σε θέματα που τους ενδιαφέρουν, όπως οι Ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις, ζητήματα νεολαίας αλλά και πολιτικής χωρίς όμως κομματικές χροιές.

Η πρώτη παρουσίαση στο κοινό πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2017 στην Λευκωσία με την παρουσία του Γάλλου Πρέσβη στη Κύπρο κου René Troccaz, του Επιτετραμμένου της Πρεσβείας της Βενεζουέλα στην Κύπρο κου Jeanpier Anaya Salas, του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Γιάννη Γιαννάκη, της Προέδρου και Ιδρυτή μας κας Κατερίνας Γαβριηλίδου, πολλών νέων και άλλων ενδιαφερόντων προσωπικοτήτων. Οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τους στόχους και σκοπούς του οργανισμού, γνώρισαν τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτήν την προσπάθεια, και είχαν την ευκαιρία να εγγραφούν ως μέλη.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος «Youth Cycles», μια καινοτόμα ιδέα για τα κυπριακά δεδομένα, όπου οι νέοι συναντούν και συζητούν με άτομα που λαμβάνουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Το πρώτο Youth Cycle με τίτλο ‘Νεολαία και Ευρωπαϊκή Ένωση: Οράματα και Προσδοκίες’ πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στο Υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε την ευκαιρία σε Κύπριους νέουςνα συναντήσουν τον Yπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κο. Ιωάννη Κασουλίδη, συζητώντας για θέματα νεολαίας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τα οράματα και προσδοκίες των νέων για το μέλλον.

Έπειτα, στις 20 Απριλίου διοργανώθηκε ανοικτή συζήτηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Κύπρο κ. Ηλία Φωτόπουλο με θέμα «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στην Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία. Ο Έλληνας πρέσβης υποδέχθηκε με θέρμη την αντιπροσωπεία του οργανισμού, αλλά και Κύπριους νέους οι οποίοι επέδειξαν ενδιαφέρον για τη συνάντηση. Με τον Έλληνα Πρέσβη ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε τρέχοντα θέματα διεθνών σχέσεων και εξωτερικής πολιτικής, με κύριο θέμα συζήτησης το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Γερμανό Πρέσβη στην Κύπρο κο. Nikolai von Schoepff στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γερμανίας, εργασιακές ευκαιρίες για νέους στη Κύπρο και την Γερμανία και επιτυχημένα παραδείγματα μικρών κρατών που διαπρέπουν όπως η Σιγκαπούρη. Στη συνέχεια οι νέοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις στον Γερμανό Πρέσβη και να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις πάνω σε θέματα διεθνών σχέσεων.

Ακολούθως, διοργανώθηκε στις 3 Μαΐου το δεύτερο Youth Cycle, με κύριο ομιλητή τον νεαρό επιχειρηματία και ιδρυτή του «Heart Cyprus» κο. Στυλιανό Λάμπρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με τον νεαρό επιχειρηματία, να μάθουν περισσότερα για την μέχρι τώρα επιχειρηματική του πορεία, καθώς επίσης και να λάβουν συμβουλές επιτυχίας στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ακόμη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας και να ενημερωθούν για άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο οργανισμός νέων «The European Cyprus Society» πάρα το ότι είναι πολύ πρόσφατος στην κοινότητα των νέων, είναι συνεχώς δίπλα στους νέους της χώρας μας με στόχο την ενδυνάμωση τους. Ακόμη απο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη επιφυλάσσει πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις για τους νέους της Κύπρου, και καλεί όλους τους νέους να έρθουν κοντά ούτως ώστε να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το μέλλον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν την πλήρως ανανεωμένη σελίδα στο Facebook «The European Cyprus Society» για να μαθαίνουν πρώτοι για τις επικείμενες δράσεις του οργανισμού, καθώς και για ευκαιρίες για νέους στη Κύπρο και το εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα