Eς αύριον τα σπουδαία για τη Παιδεία-Αναβολή στη συνεδρία

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεις, με τις αποφάσεις να αναμένεται να ληφθούν αύριο Δευτέρα.

Οι προγραμματισμένες για σήμερα συνεδριάσεις των Κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων θα πραγματοποιηθούν τελικά αύριο, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται μεσολαβητικές πρωτοβουλίες για άρση του αδιεξόδου.

Η απόφαση ελήφθη για να δοθεί χρόνος ούτως ώστε να εκδηλωθούν κι άλλες προτάσεις και να μελετηθούν σε βάθος οι πρωτοβουλίες της ΣΕΚ και του ΔΗΚΟ.

Την
περασμένη Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, κατά την κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ είχε αποφασιστεί όπως συνέλθουν εκ νέου σε κοινή συνεδρία σήμερα Κυριακή για λήψη των τελικών τους αποφάσεων όταν θα είχαν όλες τις πρωτοβουλίες στα χέρια τους.

Κατά την συνεδρία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, των οποίων τα Διοικητικά Συμβούλια είχαν συνέλθει και σε χωριστές συνεδρίες, συζήτησαν τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, τις πρωτοβουλίες από συντεχνίες, κόμματα και οργανωμένους γονείς, για άρση του αδιεξόδου από την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και τα από κοινού επόμενα βήματα τους.

Η πρόταση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων, που στόχο έχει την άρση του αδιεξόδου στη Παιδεία, είναι ήδη στα χέρια του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η πρόταση φαίνεται να αντιμετωπίζεται θετικά από τον Πρόεδρο, του οποίου και την έγκριση αναμένει η Συνομοσπονδία, ούτως ώστε να αποστείλει τη πρόταση στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Μεταξύ άλλων, στη πρόταση, συμπεριλαμβάνεται η απαλλαγή ώρας του Υπευθύνου Τμήματος της Α Λυκείου, αλλά και εισηγήσεις τις οποίες κατέθεσε και η ΣΕΚ, όπως η ΜΕΠΕΙ και ο σεβασμός στον θεσμικό διάλογο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανταποκρίθηκε στην επιστολή που του έστειλαν οι εκπαιδευτικοί και είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους εκφράζοντας το ενδιαφέρον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα