Eρντογάν:Οδηγούν τον κόσμο σε σύρραξη Σταυροφόρων-Ημισελήνου

Με αυτά που κάνει ο καγκελάριος της Αυστρίας οδηγεί τον κόσμο σε μια σύρραξη Σταυροφόρων-Ημισελήνου, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χθες το βράδυ σε ομιλία που οργάνωσε η Δεξαμενή Σκέψης Πολιτική Βούληση Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε έντονα στην απόφαση της Αυστρίας να κλείσει επτά τζαμιά, λέγοντας:

«Γι’ αυτό, ιδιαίτερα ο δυτικός κόσμος, θα πρέπει να τους ‘μαζεύει’ τέτοιους ανθρώπους. Αν δεν το κάνουν, τα πράγματα μπορεί να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση. Τι θα κάνουν λέει; Θα απελάσουν από την Αυστρία τους θρησκευτικούς μας

λειτουργούς που βρίσκονται εκεί; Δηλαδή εσείς θα κάνετε τέτοιο πράγμα και εμείς θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια; Φυσικά και θα αντιδράσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα πάντως συνεχίζει τις διπλωματικές πρωτοβουλίες με την Αυστρία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την ομόλογό του της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, ενώ νωρίτερα είχε σχολιάσει ότι η στάση της Αυστρίας «δείχνει σε ποιο σημείο έχουν φθάσει ορισμένες χώρες στο θέμα του ρατσισμού και της εχθρότητας απέναντι στο Ισλάμ».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, αντέδρασε εξίσου σκληρά στην απόφαση της Αυστρίας να κλείσει επτά τζαμιά, κάνοντας λόγο για «καθαρή εχθρική στάση έναντι του Ισλάμ και της θρησκείας».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η απόφαση της Αυστρίας αντίκειται στους παγκόσμιους κανόνες δικαίου, τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα