Eπίθεση στη Δαμασκό: Να αποφευχθεί περιφερειακή κλιμάκωση, λέει η Γερμανία

Εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών με σημερινές δηλώσεις του τοποθετήθηκε σε ό,τι αφορά την ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό, λέγοντας ότι «ως προς το ζήτημα δεν έχουμε δικές μας πληροφορίες που να καθιστούν εφικτή μια πλήρη ή οριστική εκτίμηση αυτού του περιστατικού».

Συγχρόνως, κάλεσε όλους τους παράγοντες στην περιοχή -αναφέροντας ρητά και το Ισραήλ- «να αποφύγουν πάση θυσία μια περιφερειακή κλιμάκωση».

Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις που στρέφονται κατά Πρεσβειών

και Προξενείων, ενέχουν σοβαρό κίνδυνο κλιμάκωσης. «Κάθε επιβεβαιωμένη ένοπλη επίθεση σε μια Πρεσβεία ή ένα Προξενείο θα συνιστούσε λόγο ανησυχίας», είπε, ωστόσο τόνισε ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν γνωρίζει το ακριβές καθεστώς (status) του κτιρίου που δέχθηκε την επίθεση. Έχουμε υπόψη μας τις αναφορές ότι πρόκειται για το κτίριο του ιρανικού προξενείου, σημείωσε, παρατήρησε όμως ότι «έχουμε υπόψη μας και αναφορές από άλλες πηγές, που το αμφισβητούν».

Δεδομένου ότι δεν λειτουργεί Πρεσβεία της Γερμανίας στη Συρία, δεν μπορούμε να το επαληθεύσουμε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. 

Επιπρόσθετα, το γερμανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί ότι μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο εκπρόσωπος του σημείωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μετά την ισραηλινή επίθεση κατά της οργάνωσης World Central Kitchen υπάρχει ο κίνδυνος «και άλλες οργανώσεις αρωγής, που είναι άκρως απαραίτητες, να επανεξετάσουν και να σταματήσουν τη συνδρομή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι η γερμανική Κυβέρνηση έχει ήδη καλέσει επανειλημμένως το Ισραήλ να καταστήσει δυνατή την αύξηση της παροχής βοήθειας δια της χερσαίας οδού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eπίθεση, Δαμασκό, Γερμανία,Epithesi, damasko, germania