Eπέκταση του Ολοήμερου Σχολείου και για την Τετάρτη

Την επέκταση της λειτουργίας των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων και την Τετάρτη ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Το κόστος για την επέκταση της λειτουργίας των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων και την Τετάρτη υπολογίζεται να ανέλθει περίπου στο 1 εκατομμύριο 60 χιλιάδες ευρώ, για κάθε σχολική χρονιά.

Οπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε

την πενθήμερη λειτουργία του προαιρετικού ολοήμερου σχολείου στα δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία και ενέκρινε την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για αξιολόγηση του θεσμού και υποβολή νέας πρότασης σε περίπτωση που η αξιολόγηση δείξει ότι απαιτείται οποιαδήποτε διαφοροποίηση στην εφαρμογή του θεσμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως μέχρι και την περσινή χρονιά, τα προαιρετικά ολοήμερα λειτουργούσαν από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο, με τρεις ή τέσσερις επιπρόσθετες απογευματινές περιόδους, δηλαδή μέχρι τις 3.05 το απόγευμα ή μέχρι τις 4 το απόγευμα, τέσσερις φορές την εβδομάδα, καθημερινά, εκτός Τετάρτης. Πρόσθεσε πως η επέκταση του προαιρετικού ολοήμερου σχολείου ήταν πάγιο αίτημα των οργανωμένων γονέων ώστε να εφαρμόζεται το απογευματινό πρόγραμμα και την Τετάρτη.

“Το Υπουργείο θεωρεί ότι τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή να ικανοποιήσει το συγκεκριμένο αίτημα γιατί θα βοηθήσει να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων γονέων και ταυτόχρονα να παρασχεθεί η ευκαιρία σε μεγαλύτερο αριθμό αδιόριστων εκπαιδευτικών να εργοδοτηθούν”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πρόσθεσε πως το κόστος για την επέκταση της λειτουργίας των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων και την Τετάρτη υπολογίζεται να ανέλθει περίπου στο 1 εκατομμύριο 60 χιλιάδες ευρώ, για κάθε σχολική χρονιά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα