Eνώπιoν του Γενικού Εισαγγελέα Αιγύπτου ο αεροπειρατής

Ο Αιγύπτιος Γενικός Εισαγγελέας Nabil Ahmad Sadiq αναφέρθηκε την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, στον κατηγορούμενο που διέπραξε αεροπειρατεία στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2016 στο Ποινικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την Egypt Today, o Seif Eddin Mostafa, 60 ετών, αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες, απαγωγής, εκφοβισμού, κράτησης επιβατών και προώθησης της εξτρεμιστικής ιδεολογίας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η έρευνα αποκάλυψε

ότι ο Μόσταφα κατέλαβε αεροπλάνο της Αιγύπτου με μια ψεύτικη ζώνη αυτοκτονίας την οποία απείλησε να πυροδοτήσει, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τον πιλότο να στραφεί στην Τουρκία, την Ελλάδα ή την Κύπρο. Η αεροπειρατεία τελείωσε ειρηνικά με τη σύλληψή του και την απελευθέρωση των 55 επιβατών μετά από έξι ώρες.

Προηγουμένως, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) απαγόρευσε στις κυπριακές αρχές να εκδώσουν τον άνδρα στην Αίγυπτο μέχρι να μπορέσει να εξετάσει την υπόθεση, σύμφωνα με τον Associated Press.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Κύπρου, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι έχει εκδώσει οδηγίες για την αναστολή των διαδικασιών έκδοσης έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΕΔΑΔ, πρόσθεσε το AP.

Η Αιγύπτου ζήτησε να δικαστεί o Mostafa βάσει διμερούς συμφωνίας, καθώς οι δύο χώρες υπέγραψαν τη συνθήκη έκδοσης το 1996.

Keywords
Τυχαία Θέματα