Eλλάδα:Πτώση πολεμικού αεροσκάφους ανάμεσα σε Χίο & Λέσβο

Πτώση μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε ανάμεσα σε Χίο &Λέσβο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, στις 12:15 μ.μ. υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ελληνικό Mirage 2000-5, το οποίο επέστρεφε από αποστολή αναχαίτισης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πιθανότατα δεν πρόκειται για εχθρική ενέργεια.

Διαβάστε

ακόμη: "Δεν υπήρχε τουρκικό σκάφος στο σημείο πτώσης Mirage 2000-5"

Nεότερη ενημέρωση, αναφέρει ότι αγνοείται ο πιλότος, ενώ το αεροσκάφος είχε απογειωθεί για αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών.

Σημειώνεται ότι, το Mirage 2000-5, που εξειδικεύτηκε από την αρχή στις αναχαιτίσεις παντός καιρού, είναι ένα από τα πιο ικανά μαχητικά στον κόσμο, με υψηλή ευελιξία στις αερομαχίες με εχθρικά αεροσκάφη. Υπάρχει και το διθέσιο μοντέλο του αεροσκάφους, το 2000N (διείσδυσης), το οποίο διαθέτει δυνατότητα εκτοξεύσεως πυρηνικών όπλων μακράς άφεσης.

Xάρτης - Σημείο πτώσης

Keywords
Τυχαία Θέματα