Eκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν και όσα πρέπει να ξέρετε

Με καλοκαιρινές εκπτώσεις που αγγίζουν μέχρι και το 70% άρχισε ο Ιούλιος. Ωστόσο, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν έτσι ώστε να αποφύγουν τις "παγίδες" του ξεπουλήματος.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου, ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο για το πότε αρχίζουν ή τελειώνουν οι εκπτώσεις

ενώ καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους.

Παράλληλα, ο κ. Αριστοδήμου, τόνισε ότι οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματα τους, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές. "Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν την "γνησιότητα" των εκπτώσεων και να μην αγοράζουν βεβιασμένα. Επίσης, θα πρέπει να ιεραρχήσουν τις ανάγκες τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και να μην αγοράζουν "σήμερα" αυτά που μπορούν να αγοράσουν "αύριο". Πρόσθεσε δε, ότι από την μια πλευρά, οι έμποροι, θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους καταναλωτές με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων έτσι ώστε να αναστρέψουν έστω και προσωρινά το υποτονικό κλίμα της αγοράς ενώ από την άλλη, οι καταναλωτές θα εκμεταλλευτούν όσο είναι οικονομικά δυνατόν, τις πλέον συμφέρουσες τιμές των ειδών αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ακολούθως, ο κ. Αριστοδήμου σημείωσε ότι οι καταναλωτές πρέπει να ρωτάνε για την πολιτική του καταστήματος για τυχόν αλλαγές, έτσι ώστε να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.

Εν κατακλείδι, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, επεσήμανε ότι ο "καταναλωτής μπαίνει σε ρίσκα", γι'αυτό θα πρέπει να γνωρίζει τα δικαιώματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα